За злочин проти безпеки України хочуть позбавляти громадянства

За злочин проти безпеки України хочуть позбавляти громадянства
У Верховній Раді зареєстрували законопроект, який передбачає припинення громадянства України у разі скоєння злочинів проти безпеки держави.

Авторами цього законопроекту стали депутати від ВО "Свобода": Головко, Осуховський, Іллєнко, Марченко, Бублик, Левченко, Рудик, - повідомляє телеканал "24".

"Особи, які вчинили злочини, пов’язані з посяганням на територіальну цілісність і недоторканність України, державною зрадою, диверсією, шпигунством, є особливо небезпечною категорією зловмисників, які створюють постійну загрозу для національної безпеки України та життя, здоров’я та майна громадян України та громадян інших держав, які проживають на території України", - йдеться в пояснювальній записці.

Депутати наголошують, що законопроект пропонує припиняти громадянство України у зазначеної вище категорії осіб після набуття обвинувальними вироками суду стосовно них законної сили.

"Цей законопроект було розроблено з метою захисту інтересів держави та суспільства в галузі національної безпеки від негативної діяльності осіб, які вчинили злочини проти основ державної безпеки держави", - зазначається у записці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
За злочин проти безпеки України хочуть позбавляти громадянства
05 грудень, 2014, 12:23