Синоптики обіцяють помірно спекотне літо

Синоптики обіцяють помірно спекотне літо
Синоптики прогнозують теплий, в міру дощовий червень і більш спекотніші, ніж в минулому році, липень і серпень.

Про це повідомляє ТСН.

За словами фахівців, періоди спеки будуть змінюватися нетривалими похолоданнями. Зокрема, червень не обіцяє українцям такий виснажливої спеки, як на початку травня.

«Початок літнього періоду не буде надзвичайно спекотним, навіть у порівнянні з початком поточного місяця. Буде помірна температура +22 - +27 градусів. Для цього часу це оптимальна температура», - розповів заступник начальника Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко.

Він додав, що футбольних уболівальників Євро-2012 освіжать дощі.

«Під час футбольних матчів будуть йти дощі. Тим більше, що чотири футбольні міста розташовані в різних регіонах України. Традиційно найбільш вологий - Львів. У Києві, Харкові та Донецьку дощів буде менше», - розповів синоптик.

За прогнозами Українського гідрометеорологічного центру, найбільш спекотним буде липень і перша половина серпня.

«Прогнозувати кількість опадів у липні та серпні дуже складно, тому що опади, як правило, носять локальний характер у літній період», - зазначив Анатолій Прокопенко.

У той же час народний синоптик з Дніпропетровська Валерій Некрасов вважає, що цього літа буде трохи спекотніше, ніж у минулому році.

«Червень буде зі стійким теплом протягом місяця і опадами в нормі, тобто дуже комфортним. Ніяких катаклізмів не буде. Липень буде теплим, грозовим в першій половині місяця, а в другій - жарким і вітряним. Серпень - з теплою і постійною погодою», - розповів Некрасов.

Свої прогнози погоди Некрасов становить, грунтуючись на ритмах сонячної та місячної активності. За його словами, у 2011-2013 роках дуже висока сонячна активність, тому в цьому році нас чекає така ж погода, як і в минулому, тільки трохи спекотніше. Літо цього року буде тривалим - з травня по вересень.

«Осінь буде в жовтні-грудні. А сніг випаде тільки 15 січня. Але після того настане довга і холодна зима, навіть холодніше, ніж цього року. І тепло прийде лише 9 травня 2013 року. Зима встигне набриднути всім. Весни в 2013-му практично не буде, відразу настане літо - воно буде довгим і спекотним (+40 градусів)», - додав Некрасов.

Однак страждати від виснажливої спеки українці будуть недовго.

«У 2014 році на зміну їй прийдуть комфортні погодні умови», - прогнозує народний синоптик.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що цьогорічне літо буде засушливим, а середня температура коливатиметься у межах 30-32 градусів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: погода
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Синоптики обіцяють помірно спекотне літо
23 травень, 2012, 17:30