Волинянам розповіли все про аварійні вимкнення електроенергї

Волинянам розповіли все про аварійні вимкнення електроенергї
У «Волиньобленерго» відповіли на актуальні запитання щодо запровадження графіків аварійних вимкнень у Волинській області.

Про це повідомляють на сайті ПАТ «Волиньобленерго».

Чому вимикають електроенергію у Волинські області?
У Волинській області, як і у всій країні, введено в дію Графіки аварійних вимкнень електропостачання через виникнення дефіциту потужності в єдиній енергосистемі України для збереження її цілісності. Дефіцит виник через аварійну зупинку енергоблоку на Запорізькій АЕС. Тієї електроенергії, що виробляється електростанціями, недостатньо.

Хто дає вказівку про вимкнення електропостачання?
Вказівку «вимикати» енергокомпанії дає диспетчер ДП «НЕК «Укренерго», який зобов’язує диспетчера обленерго вимкнути доведену потужність.

Кого вимикають?
У Графіках аварійних вимкнень споживачі поділені на 10 черг – перші п’ять – підприємства, другі п’ять – населення. Яку чергу вимикати і, коли її вмикати, визначає диспетчер ДП «НЕК «Укренерго».

На який час вимикають?
Як правило, вимкнення тривають до двох годин, але за рішенням диспетчера ДП «НЕК «Укренерго» вони можуть бути тривалішими.

Чим може диспетчер обленерго не послухатися і не відключити світло?
Диспетчер обленерго не має права не виконати вказівки диспетчера ДП «НЕК «Укренерго». Графіки аварійних вимкнень є обов’язковим до виконання. Диспетчер зобов’язаний протягом 15 хвилин з моменту отримання вказівки виключити споживачів.

Чому не попереджають споживачів? Чи може обленерго передбачити кого і коли будуть виключати?
Вимкнення відбуваються в режимі реального часу, вказівки про вимкнення надходять протягом дня і не мають планового характеру, тож передбачити кого саме і коли виключать і, відповідно, попередити споживачів енергокомпанія не може.

Як поводити себе споживачам електроенергії, якщо світло можуть вимкнути кожної хвилини?
В умовах аварійних відключень електропостачання споживачам рекомендується не користуватися ліфтами, вимикати електроприлади, виходячи з дому, пильнувати котли, особливо твердопаливні, використовувати електроенергію ощадливо.

Хто вводить в дію графіки?
Графіки вводить в дію диспетчер НАК «Укренерго». Він дає відповідну вказівку диспетчерам оперативно-диспетчерських служб енергокомпанії, які зобов’язані провести вимкнення споживачів протягом 15 хвилин з отримання вказівки.

Складання і застосування графіків аварійних вимкнень передбачено Правилами користування електричною енергією та «Інструкцією про складання і застосування графіків обмеження та аварійного відключення споживачів, а також протиаварійних систем зниження електроспоживання», затвердженою наказом Мінпаливенерго України від 23.11.2006 №456, зі змінами та доповненнями згідно з наказом Міненерговугілля України від 12.02.2014 №142.

Які умови застосування графіків?
Дефіцит електричної потужності або палива, порушення стійкості роботи енергетичної системи, аварійна ситуація на електроенергетичному обладнанні.

Яка мета введення графіків?
Забезпечення сталої роботи енергетичної системи, запобігання виникненню особливої системної аварії, ліквідація аварійних ситуацій на електроенергетичному обладнанні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Теоретично, можна передбачити і скласти графіки, але це невигідно обленерго.
Відповісти
Согласна, что не выгодно складывать графики облэнерго. Но когда же структуры все таки будут думать о людях? Если люди будут знать когда выключат свет, смогут подготовиться или хотя бы не пользоваться лифтом. А то сел в лифт - вырубили свет, и сиди минимум 2 часа. В такую ситуацию того, кто не хочет заранее скласть графики
Відповісти
Останні новини
Волинянам розповіли все про аварійні вимкнення електроенергї
08 грудень, 2014, 13:43