В Україні хочуть ввести новий податок

В Україні хочуть ввести новий податок
Міністерство фінансів України спільно з Державною фіскальною службою екстрено готують до розгляду у Верховній Раді проект податкової реформи, який передбачає запровадження нового 30% податку на суму, що перевищує витрати фізичних осіб над їхніми доходами.

Про це повідомила на прес-конференції народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Оксана Продан, - передають Факти.ICTV.

"Якщо в тебе витрати перевищують доходи, які ти задекларував, і ти не можеш довести, де ти взяв із задекларованого майна гроші, які витратив, то з перевитрат ти маєш сплатити 30% податків", – сказала Продан, уточнивши при цьому, що норма законопроекту може бути змінена в парламенті.

Продан також повідомила, що проект податкової реформи передбачає посилення повноважень співробітників фіскальної служби.

"Дається їм право, без рішення суду, самостійно донараховувати. Термін пройшов – і відразу на стягнення.

Дається право стягнення на дебіторську заборгованість. Якщо ти винен бюджету, і у тебе немає що відняти, але в тебе є заборгованість чиясь перед тобою, то податківці підуть по ланцюжку далі", – повідомила депутат.

За словами народного депутата, в середу, 10 грудня, відповідна законодавча ініціатива може бути направлена на розгляд у профільний комітет парламенту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: податки
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 22
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що за "брєд"??
Відповісти
Довийо:( вже точно з такими реформами. То мали скоротити податковий тиск щоб більше вивести коштів з тіні, а тепер цей беспредел пропонують запровадити і як завжди це торкнеться найбільш незахищеного населення. Якщо в людини є заощадження, задекларувала зароблене, а витратила зароблене + заощадження, то автоматично попала на 30% від суми. Сумно спостерігати за тупістю. Краще б придумали як швидше отримати кошти яника і заблокувати його доходи...
Відповісти
все для себе далі роблять
Відповісти
не будьте тупими, це нормальна практика, у всьому світі. Буде нульова декларація, де можеш написати я маю 1 000 000 баксів, які гниють у матраці.
Інакше лівак ніяк не виведеш, замість того щоб гроші працювали, їх їсть моль.
Відповісти
Крадіть і далі, але дайте хоч 30%
Відповісти
Домайданились... Слава україні!!!11
Відповісти
З вас хоч хтось вчитується у текст новини? Хороший податок,доречі.
Відповісти
для кого? для вас може й так, але не для звичайних людей (як завжди будуть користатися недосвідченістю громадян й дурити їх).
Відповісти
як завжди, замість того щоб скоротити податки (і так 1 місце в світі займаємо), та запровадити більш прозору систему, треба ще більше пакості звичайним людям наробити. Шановна пані Оксана, не можете сами навести лад в системі оподаткування, скористуйтесь законами більш розвинених країн. Досить - нести ахінею.
Відповісти
Так, ТРИМАТИ!!!!Завдяки таким "реформаторам" скоро ще й 4-й майдан буде, чим більше жатимуть, тим швидше він і організуєть, всі передумови для цього є...Це не реформи - це рекетирство!!!!!!! Просто вибивання коштів всіма можливими способами, щоб потім благополучно їх вкрасти, навіть під-час війни не гребують тендери оголошувати і відкати в кишені класти, а що далі???? Сценарій швидше за все - відомий(((((((((((
Відповісти
Так, ТРИМАТИ! з такими "реформаторами" - ще один Майдан не за горами...всі передумови для цього є....
Відповісти
Надо депутатам сделать платный вход в Раду-3% в день от зарплаты,и,5% за выход.И пусть живут и ни в чем себе не отказывают.Как работают пусть так и получают.
Відповісти
маразм. на думку приходить басня Крилова: "А вы, друзья, как ни садитесь, а в музыканты не годитесь".
Відповісти
Всі реформи, які влада проводить проти людей простих. А от проти панів нічого. Людей більшість працює неофіційно, так створіть закони, щоб не могли приймати неофіційно і гроші в державі тут же появляться
Відповісти
Не можу зрозуміти реформи цієї влади. Всі реформи приводять нас до зубожіння. Чому не запровадити офіційне оформлення на роботу і грошей в державі вистачить на всі розходи і людям добре буде. Оце реформа
Відповісти
так це реформи, які приведуть до 33-38 років
Відповісти
До сих пор работодатели выплачивают зарплату в конвертах хотя этот процес запрещен и карается законом. У простых людей пенсии 1000гр а коммунальные платежи 1100. Украина фашистская держава людей за людей не считает власть
Відповісти
Пенсію оподатковувати не можна,бо вона призначена по Закону,а Закон зворотньої сили не має(ст.58 Конституції України).Маніпулюй заробітньою платою!Це я пишу для депутатів та Яценюка.Пенсіонер вибере -працювати надалі,чи ні!
Відповісти
Банда рэкетиров дорвалась до власти и продолжает "рулить", имея народ все больше, все дальше и чаще...
Відповісти
Сіцільне Слава Україні!!!!!
Але тільки і того:)
Відповісти
Краще б податки і кредити знизили, от тоді і з тіні почали б вилазити і відповідно надходження до бюджету почали б рости. Це всерівно що продати одну ручку за 1000грн. або продати 1000 ручок по 1 грн. - прибуток однаковий. Так і з податками чим їх більше тим більше тіньовиків.
Відповісти
Ця довбана влада забула ввести податок на повітря.
Відповісти