У Міноборони заявили, що викупляти полонених небезпечно

У Міноборони заявили, що викупляти полонених небезпечно
Полонених не варто намагатися викуповувати, так можна лише зашкодити справі.

Про це заявив керівник новоствореного Об'єднаного координаційного центру звільнення заручників при Міністерстві оборони України Юрій Тандіт на прес-конференції, передає Укрінформ.

«Ми не звільняємо людей за гроші, оскільки, по-перше, це може призвести до викрадень людей з метою викупу, по-друге, це страшний злочин, СБУ уже затримує таких викрадачів»,- сказав Тандіт.

За його словами, спроби самостійно намагатися викуповувати полонених можуть лише зашкодити справі, цим користуються аферисти.

«На жаль, деякі волонтери опубліковували списки наших хлопців, які знаходяться там, і аферисти виходили на їхніх родичів, втиралися у довіру, брали гроші, але взамін нікого не визволяли», - зауважив керівник центру.

Тандіт також додав, що з боку незаконних збройних формувань були спроби вимагання викупу, але вдавалося «переламувати ситуацію».

«Людей ми забираємо без грошей, шляхом обміну», - уточнив він.

У свою чергу радник заступника міністра оборони Василь Будик підкреслив, що і з боку противника також припиняються спроби вимагання викупу за полонених.

«Йде війна, на війні є правила, одним з яких є саме припинення продажу людей, слава Богу, що там це розуміють», - сказав Будик.

Він порадив людям, які розшукують своїх рідних, що потрапили в полон терористів, передусім звернутися до Служби безпеки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Міноборони заявили, що викупляти полонених небезпечно
09 грудень, 2014, 13:48