У Луцьку сказали, скільки пролікували військових та переселенців

У Луцьку сказали, скільки пролікували військових та переселенців
У медичних установах Луцька безкоштовно пролікували майже півтисячі членів сімей учасників АТО на Cході та переселенців зі східних областей.

Про це йшлося під час наради в міському управління охорони здоров'я з головними лікарями Луцька 8 грудня.

За словами заступника начальника управління охорони здоров'я Луцької міської ради Миколи Якимчука, станом на 9 грудня у Луцьку амбулаторно пролікували 451 члена сімей учасників АТО, в денних стаціонарах – 27 людей, в стаціонарах – 32 людини, із зубним протезуванням – 3 людей, забезпечено інсуліном 6 людей, перебуває на обліку в жіночій консультації 10 вагітних жінок та прийнято пологи у 16 породіль.

Він підкреслив, що усі медичні послуги членам сімей учасників АТО та переселенцям зі східних областей України надавалися безкоштовно.

Микола Якимчук зауважив, що міське управління охорони здоров’я підготувало лист-звернення до обласного управління, де повідомляється, що окремі громадяни з членів сімей учасників антитерористичної операції потребують дороговартісного лікування на кшталт ендопротезування чи операції на серці.

Зі слів заступника начальника управління охорони здоров’я міськради, на початку вересня на придбання лікарських засобів та витратних матеріалів з бюджетних коштів медичним установам міста виділили 105 тисяч гривень: по 5 тисяч отримали Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги №1 та Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги №2, по три тисячі – центр №1 та №3, 60 тисяч надали Луцькій міській клінічній лікарні, 20 тисяч гривень отримала дитяча лікарня та 10 тисяч – пологовий будинок.

За словами начальника управління охорони здоров’я Луцької міської ради Федора Кошеля, нині гостро стоїть питання реабілітації членів АТО, тому що госпіталь військовий хоч і лікує, однак умови там не надто комфортні.

«Завдяки громадській організації та координаційного центру вдалося домовитися, що у госпіталі інвалідів війни виділили 50 ліжок для доліковування військовослужбовців. Спочатку госпіталь дуже противився, не хотів дозволяти, але все-таки молодці, добилися», - інформував Кошель.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку сказали, скільки пролікували військових та переселенців
09 грудень, 2014, 16:42