Збільшили тарифи на електроенергію в пікові періоди навантаження

Збільшили тарифи на електроенергію в пікові періоди навантаження
Комісія збільшила тарифні коефіцієнти за спожиту електроенергію в пікові періоди навантаження об’єднаної енергетичної системи (ОЕС) України непобутовим споживачам.

Відповідну постанову №752 Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, прийняла сьогодні, 9 грудня, - повідомляє Іnsider з посиланням на прес-службу регулятора.

Згідно з документом, цей тарифний коефіцієнт для двозонних тарифів, диференційованих за періодами часу, збільшується з 1,68 до 1,85, а для тризонних тарифів – з 1,68 до 2.

"Визначений у постанові підхід дасть можливість вирівнювати графік навантажень ОЕС України у пікові періоди та забезпечить зниження обсягів споживання електричної енергії в період доби з 8 до 11 та з 17 до 21 години і стимулюватиме споживачів (зокрема, промисловість: металургійну, машинобудівну, будматеріалів, хімічну та ін.) до переходу на споживання електричної енергії в нічний та напівпіковий періоди часу", – зазначається у повідомленні.

Як уточнили у Нацкомісії, постанова №752 набирає чинності з дати її прийняття. Нагадаємо, дефіцит електроенергії в ОЕС України в пікові періоди обумовлений браком паливно-енергетичних ресурсів, зокрема вугілля, дисбалансом між виробництвом та споживанням електроенергії, руйнуванням електричних мереж та транспортної інфраструктури в зоні АТО, а також низькою водністю річок України до найнижчого показника за останні 45 років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Коли яценюк буде економити і міністри ато тільки народ неможите керувати то геть з влади скоро будемо,гнати як,янека слава уераїні.
Відповісти
Останні новини
Збільшили тарифи на електроенергію в пікові періоди навантаження
09 грудень, 2014, 20:14