У Луцьку показали заборонений у Росії фільм про Путіна

У Луцьку показали заборонений у Росії фільм про Путіна
У Луцьку в рамках Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays.UA показали фільм, який заборонений у Росії.

Кінопоказ, який відбувся 10 грудня, розпочали із короткометражного фільму «Південний кордон», у якому показано, як херсонські волонтери забезпечують прикордонників.

Родзинкою кінопоказу став фільм під назвою «Путінські ігри». У ньому розповідається про корупційні схеми та механізми будівництва олімпійського комплексу у Сочі. Також режисери у фільмі зробили акцент на тому, як зносили житлові будинки людей у тих місцях, де мали будували комплекс. Унаслідок цього тисячі росіян залишились без даху над головою.

Цю кінострічку заборонили демонструвати у Росії. Крім того, організатори міжнародного фестивалю документального кіно у Луцьку розповіли, що цей фільм був заборонений і у Чернівцях.

Досі невідомо, із яких причин місцева влада заборонила показ цього фільму, адже він мав відкривати Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays.UA у Чернівцях.

Також на кінопоказ у Луцьку були запрошені волонтери, які збирають і відвозять у «гарячі» точки допомогу українським військовим. Після перегляду фільму «Південний кордон» волонтери поділилися своїми враженнями від поїздок у зону АТО.

Зокрема, волонтер і режисер Сергій Шараєвський розпочав свою волонтерську роботу із зйомки сюжету про те, що українські військові потребують допомоги. На його здивування, після виходу сюжету в ефір «Громадського Волині», відгукнулося чимало людей, які виявили бажання допомогти.

Було зібрано 20 тисяч гривень, які витратили на ремонт зруйнованих дахів у декількох житлових будинках у зоні АТО.

«Після сюжету підприємці почали возити туди фурами продукти, відвозили туди ж повалений волинський ліс для ремонту житлових будинків», - зазначив Шараєвський.

Він також розповів про те, що терористи мають необмежену кількість боєприпасів як до автоматичної зброї, так і до важкого озброєння.

«Якось десятеро наших хлопців із «Айдару» виїхали на полігон, щоб відкоригувати точність стрільби з автомату. Їх помітив безпілотник терористів, після чого по наших бійцях почали відкривати вогонь із «Градів». Терористи готові витрачати набої, які коштують десятки тисяч доларів, щоб знищити лише десятьох наших солдат», - розповів волонтер.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
покажете "досягнення" зарозумілого Сєні енд гопкомпані?
Відповісти
Останні новини
У Луцьку показали заборонений у Росії фільм про Путіна
10 грудень, 2014, 18:30