Село з Волині назвали найкращим в Україні

Село з Волині назвали найкращим в Україні
Селу Боратин, що у Луцькому районі на Волині, присвоїли титул «Найкраще спортивне село України».
Визнання було вручено на спортивному огляді-конкурсі «Найкраще спортивне село України», що проходив 11-13 листопада на Івано-Франківщині у гірському селищі Ворохта.
Захід відбувався в рамках щорічних Всеукраїнських сільських спортивних ігор, які традиційно організовує Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство «Колос» АПК України спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України.
Цього разу спортивне свято було присвячене Дню працівників сільського господарства та ХХХ літнім Олімпійським іграм.
Головною метою Всеукраїнських сільських спортивних ігор, кажуть організатори, є залучення сільського населення до регулярних занять спортом, активізація фізкультурно-оздоровчої роботи серед сільського населення і працівників агропромислового комплексу та подальша пропаганда і розвиток масових та традиційних видів спорту на селі.
У святі взяли участь 25 команд з усієї України.
Упродовж 2 днів сільські спортсмени змагалися у 9 видах спорту: плавання, легкоатлетичний крос, волейбол, міні-футбол, шахи, шашки, перетягування линви, гирьовий спорт і настільний теніс.
За підсумками результатів змагань із загальною кількістю 138 очок титул «Найкраще спортивне село України» та переможний Кубок ВФСТ «Колос» АПК України дісталися колективу з села Боратин Волинської області.
Збірна команда Боратинської сільської ради вже заявляла про себе на галузевих фестивалях та обласних змаганнях в минулому. Зокрема, Боратинський колектив завоював перше місце на обласних змаганнях за програмою сільських спортивних ігор Волині 2011 року «День здоров'я сільського трудівника» та став переможцем IX, X районних фестивалів 2009-2010 років з фізичної культури і спорту та срібним призером фестивалю 2011 року.
Друге місце завоював колектив села Великий Дальник Одеської області із загальною кількістю 129 очок.
Останнє призове місце дісталося вихідцям із східного регіону України – команді села Половинкине Луганської області із загальною кількістю 119 очок.
(На фото - сучасний спортивний стадіон у селі Боратин.)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Село з Волині назвали найкращим в Україні
16 листопад, 2011, 12:17