У Луцькому районі жінки витісняють з роботи чоловіків

У Луцькому районі жінки витісняють з роботи чоловіків
Упродовж січня–листопада до державного центру зайнятості району звернулося за працевлаштуванням 1,6 тисячі осіб проти 1,5 тисячі торік – причому, частіше звертаються чоловіки.

За сприяння служби зайнятості, як і торік, працевлаштовано 1,1 тисячі осіб, серед них 43% – жінки, майже дві третини – молодь у віці до 35 років. В районі зафіксовано найвищий рівень працевлаштування серед інших регіонів області.

Разом з тим, на початок грудня пропозиція робочої сили перевищувала потребу в ній в 3,2 раза проти 3,5 раза торік. Кількість вільних робочих місць (вакантних посад), заявлених підприємствами, установами та організаціями до служби зайнятості становила 154 одиниці. Із них більше половини передбачалося для кваліфікованих робітників, майже третина – для службовців і 15% – для осіб без професійної підготовки, тоді як серед бажаючих працевлаштуватись 45% –службовці, трохи більше третини – робітники, п’ята частина – особи без спеціальної підготовки.

У статусі безробітних на 1 грудня перебувало 467 осіб, із них 300 – жінки, що, відповідно, на 2,3% менше та 9,1% більше, ніж на початок року.

Рівень зареєстрованого безробіття в районі становить 1,3% населення у працездатному віці проти 1,6% в області. Серед міст і районів області він є п’ятим у переліку найнижчих показників офіційного безробіття.

Для забезпечення тимчасової зайнятості та соціального захисту незайнятого населення організовано оплачувані громадські роботи. Це дозволило 439 громадянам району дещо поліпшити своє матеріальне становище. Притім, на оплату праці зайнятим на громадських роботах витрачено понад 400 тисяч гривень.

У середньому кожні семеро з десяти безробітних в цьому році отримували допомогу з безробіття. Із Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття за 11 місяців її виплачено на 3,2 мільйона гривень або в середньому по 823 гривень кожному безробітному, що її отримав. Рік тому - відповідно 2,4 мільйона гривень або по 687 гривень.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Джерело: Головне управління статистики у Волинській області
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцькому районі жінки витісняють з роботи чоловіків
20 грудень, 2011, 11:08