Архітектори проти нужника на Театральному

Архітектори проти нужника на Театральному
Управління містобудування та архітектури виступає проти реконструкції та добудови вбиральні на Театральному майдані поруч із театром.

Цю позицію висловив головний архітектор міста Юрій Казмірук 24 травня під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Казмірук нагадав, що конкурс на реконструкцію з добудовою вбиральні виграв підприємець Роман Патлашинський. Він збирається побудувати двоповерхове приміщення з виставковою залою та кафе.

За його словами, будівництво двоповерхової споруди може ускладнити доступ до пожежних резервуарів, передбачених для драматичного театру.

Головний архітектор вважає, що ансамбль Театрального майдану є завершеним і не потребує жодних великих добудов. Містобудівна рада, зі слів архітектора, також проти добудови.
Проект добудови вбиральні з виставковою залою та кафе
Проект добудови вбиральні з виставковою залою та кафе

Крім того, за словами Юрія Казмірука, є юридичні обмеження для будівництва об’єкта, а саме - не вистачає містобудівної документації.

Казмірук пояснив, що з того часу, як підприємець виграв конкурс, набув чинності Закон України «Про регулювання містобудівної діяльності», згідно з яким забудова території в місті регулюється трьома документами: генеральним планом міста, зонуванням території та детальним планом території.

Окрім генерального плану, забудова Театрального більше жодним документом не обумовлена.

«Я за функціонування громадського туалету, але питання складне. Треба створити комісію, яка б визначила легітимність прийнятих рішень», - зазначив головний архітектор.

Натомість члени виконавчого комітету Віктор Чорнуха та Святослав Кравчук висловилися за якомога швидше завершення об’єкта. Кравчук заявив, що він особисто готовий ходити по кабінетах, якщо Казмірук не має повноважень чи не хоче.

Зрештою, виконком не прийняв жодного рішення, а відтак залишається чинним попереднє рішення: видати містобудівні обмеження на реконструкцію вбиральні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
..Кравчук заявив, що він особисто готовий ходити по кабінетах_)) класно звучить в контексті туалетів
Відповісти
"Головний архітектор вважає, що ансамбль Театрального майдану є завершеним і не потребує жодних великих добудов. Містобудівна рада, зі слів архітектора, також проти добудови."
То есть "фонтана" уже достроен??
Відповісти
цей Кравчук вже натворив злодійств і находив по кабінетах на кілька термінів біля параш ...тож може починати ходити між туалетними кабінками
Відповісти
та цей архітектор просто космос, поспілкуйтесь, він взагалі нічого не хоче робити, який мяр такий казмірук
Відповісти
Ото є "Українська держава клясика" - спочатку юридично дозволити, а потім юридично нівелювати дозвіл.
Бидло.
Відповісти
Ото є луцька "архітектурна" братія:

http://www.youtube.com/watch?v=EeACC_QpNVg&feature=player_embedded

Відповісти
Останні новини
Архітектори проти нужника на Театральному
24 травень, 2012, 16:29
Чверть волинян – діти
24 травень, 2012, 15:53