На Волині боролися з «чорним ринком» обміну валюти

На Волині боролися з «чорним ринком» обміну валюти
На Волині за порушення правил про валютні операції до відповідальності притягнули 118 осіб.

Про це повідомляє прес-служба УМВС України у Волинській області.

З метою виявлення осіб, які організовують і займаються такою діяльністю, співробітники управління Державної служби з економічною злочинністю УМВС України у Волинській області провели комплекс заходів, основним завданням яких є протидія правопорушенням на ринку валютно-обмінних операцій на території області.

Такі заходи проводилися на території Луцька, а також у містах області.

За результатами цієї перевірки правоохоронці виявили 135 правопорушень, за якими складено відповідні адміністративні протоколи.

Окрім того, у правопорушників правоохоронці вилучили понад 423 тисячі гривень, 22 тисячі доларів, 6 тисяч євро, 84 тисячі злотих та кілька сотень і десятків одиниць інших іноземних валют.

До адміністративної відповідальності судами притягнуто 118 осіб, на правопорушників накладено штрафи на загальну суму понад 31 тисячу гривень.

У зв’язку з нестабільним курсом іноземних валют та ажіотажем навколо обмінників, охочі здійснити валютні операції все частіше звертаються до «вуличних мінял», або ж обмінників, які зазвичай працюють нелегально. Аби не бути ошуканим, правоохоронці радять громадянам купувати або обмінювати іноземну валюту лише в банківських установах.

«Проблема із «чорним ринком» обміну валюти в області усе ж існує, – прокоментував начальник УДСБЕЗ України у Волинській області Владислав Кривенда. - А щодо осіб, які порушуватимуть законодавство у цій сфері, то їх буде притягнуто до відповідальності, яка передбачена статтею 162 (Порушення правил про валютні операції) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає накладення штрафу від тридцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією валютних цінностей».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а тим часом міняти під Пано і на ринках далі прекрасно себе чухають... Отака вона "боротьба"
Відповісти
Ура.... валютників уже не існує. Налякали їжака голим задом. "ПЕРЕМОГЛИ". НАВІЩО цей бред писати. Невже ніхто не бачить як відкрито стоять в 100 м від облміліції, або на Варшавці. Краще б не писали. Смішно і сумно.
Відповісти
Ура.... валютників уже не існує. Налякали їжака голим задом. "ПЕРЕМОГЛИ". НАВІЩО цей бред писати. Невже ніхто не бачить як відкрито стоять в 100 м від облміліції, або на Варшавці. Краще б не писали. Смішно і сумно.
Відповісти

Шото тої боротьби у Володимирі -Волинському вже не видно. Бо тико но, спеціально , як прочитав про цю вічну борьбу на вашому сайті, побіг на ринок глянув і зрадів: всі валютчики як стояли на своїх робочих місцях на віддалі тридцяти метрів від Володимир-Волинської міської ради так і далі собі торгують валютою. А ви кажете -боротьба, боротьба. Долар завжди переможе у такій боротьбі. Бо це Володимир- вотчина славного всепартейного князя Сагана. І нехай но теперічка Волинськая міліція і прозвітує кого у Володимирі- Волинськім і покарали за цю торгівлю
Відповісти
Включайте нарешті голову!! Барижникам ваші протоколи про адмінправопорушення до ..... Необхідно підводити цих ділків під статтю КК України, і чим тяжчий злочин, тим краще. Наприклад, ст.ст. 209-1, 212??!!! Чи краще закінчувати ст. 185 ч.1, ст. 358 ч.1?
Відповісти
Та що ви говорите!!)))Біля ЦУМа як працювали "валютчики" так і далі прцюють разом з ти зявились кілька нових "працівників".За ці останні 5 років посадили тільки одного валютчика,бо той вже з мішками грошей бігав по центру причому інколи навіть в сомому прміщенні МВС розмінювали гроші.А інших тільки на "щетчик" посадили і всі працюють нормально далі.
Відповісти
А де в банках можна вільно купити валюту? Назвіть адресу.
Відповісти
Не стаття а бред) 31000 Грн поділити на 118 підозрюваних = 262 Грн штрафу з кожного.

Далі, автор статті, хто там тобі замовив статтю - хай самі підуть і спробують купитиу банку хоча б 100 Доларів
Відповісти
Навіщо боротися з валютчиками? Зробіть вільний продаж в банках за нормальним курсом, тоді потреба у валютчиках відпаде! А то банки взагалі не продають, а якщо пощастить, то максимум на суму 3тис. грн, тобто менше 200 доларів на добу, і то з ксероксом паспорта...А поки, валютчики єдиний спосіб купити валюту на сьогодні. Швидко і зручно, без тупих обмежень і черг.
Відповісти
680 грн. макс штраф, коли вони на 1000 дол. мають більший дохід, коли для норм. валютчика це мізер, влада незмінна
Відповісти
Та ви хоч би мозгами подумали, що якщо люди купляють у валютчиків, значить так вигідно людям. А боротьба з валютчиками говорить про одне, держава не в стані стабілізуквати курс. Одне слово - рагулі, що влада, що їх виборці.
Відповісти