У володимир-волинських школах через відсутність електроенергії не годують дітей обідами

У володимир-волинських школах через відсутність електроенергії не годують дітей обідами
Оскільки графіка відключення електроенергії як такого у районах Волинської області немає, освітяни змушені тримати школярів на голодному пайку.

Про це 15 грудня розповіла на оперативній нараді у Володимирській РДА начальник районного відділу освіти Алла Мельник, - пише "БУГ".

Усі навчальні заклади району оснащені електроплитами. Тому, коли у школі зникає електроенергія, зникає і можливість подати учням гарячі сніданки та обіди. Нагадємо, медиками досліджено, що протягом навчального дня тривалістю 5-6 годин учень витрачає близько 600 ккал, тобто більше чверті енерговитрат на добу. Надання школярам гарячого харчування протягом дня впливає на поліпшення навчально-виховного процесу та успішність. Як зазначають в Райдержадміністрації, обласне керівництво не дає жодних порад щодо вирішення цієї проблеми.

Зі слів начальника відділу ЖКГ та інфраструктури РДА Юрій Хорощук, відключення електроенергії по районам області залежать від ВАТ “Волиньобленерго”. До минулого тижня районні інфраструктури взагалі працювали без системи відключень. Управлінці випадково в інтернеті знайшли графіки вимкнення електроенергії у своєму районі, а офіційного листа чи розпорядження з області щодо вимкнення світла так досі і не отримали.

На офіційному сайті “Волиньобленерго” зазначено, що “всі аварійні вимкнення мотивовані перевищенням ліміту”. Коли напруга в мережі сягає відповідної поділки, система автоматично вимикає електроенргію в тому чи іншому населеному пункті. Тому проконтролювати цей процес фактично не можливо, стверджують комунальники.

Як же бути із годуванням школярів наразі не відомо. Порятунком із цієї ситуації стануть довготривалі зимові канікули.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У володимир-волинських школах через відсутність електроенергії не годують дітей обідами
15 грудень, 2014, 19:59