Депутати розповіли, на що витратять свої перші зарплати

Депутати розповіли, на що витратять свої перші зарплати
Нардепи нового скликання розповіли, що куплять за свої тисячі гривень.

На початку січня новообрані народні депутати отримають свою першу зарплату. Багато хто з них розраховує заробити близько 8 тисяч гривень (з урахуванням надбавок за членство в Комітетах, наявності помічників). Після вирахування податків, зараз чистий оклад нардепа становить близько 5 тисяч ривень, - пише Сегодня.ua.

З'ясували, на що парламентарії збираються витратити свої кровні.

«Куплю цивільний костюм. Не завжди ж у Верховну Раду у військовій формі ходити», – сказав нардеп від Радикальної партії, комбат батальйону «Айдар» Сергій Мельничук.

«А я першу зарплату витрачу на погашення боргів за готель при МВС, в якому жив весь цей час. Держава не оплачує. Я, як резервіст, зарплату не отримую. А мені сказали, що це відомче житло. Пізніше з'ясувалося, що все зовсім не так – прийшов рахунок на 14 тисячгривень», – каже Семен Семенченко з «Самопомочі».

Втім, є й ті, хто покупки поки не планував.

«У цьому скликанні першу зарплату я ще не бачив. Там же її так багато. Але коли отримаю, витрачу на свої особисті потреби», – сказав нам позафракційний нардеп Віктор Балога.

Розмір зарплати не влаштовує деяких нинішніх нардепів.

«Ця зарплата мізерна, що на неї можна купити? Я не бізнесмен, моя зарплата – це засіб мого існування. Я взагалі не знаю, як на неї вижити. Відверто кажучи, це середня зарплата менеджера середньої ланки – 4,7 тисячі гривень. Витрачу її на те, щоб вижити», – обурився нардеп від Блоку Петра Порошенка Віктор Чумак.

Нардеп-козак з «Народного фронту», майданівець Михайло Гаврилюк, повідомив нам, що подумки вже розподілив гроші.

«Частину витрачу на сина. Він у мене ходить до школи і росте не по днях, а по годинах, треба «по карбованцю» давати на обід, купити йому одяг, потрібно заплатити за квартиру, купити продуктів. Сильно не розженешся, а витрачати є куди».

Нардеп від Блоку Петра Порошенка, який відзначився в свій час в Криму, полковник Юлій Мамчур, каже, що вже точно знає, на що витратить. «На новорічні подарунки своїм дівчаткам – дружині і дочці. Що саме подарую – ще не вирішив», – сказав нам Мамчур.

«Я навіть не знаю, яка в мене буде зарплата – 5 тисяч гривень, менше або більше. Я грошей ще не отримував. Гроші підуть на побутові потреби – їжа, побутова хімія, все як завжди», – говорить позафракційний нардеп Борислав Береза.

Нардеп від Радикальної партії Ляшка Ігор Мосійчук каже, що купить з зарплати доньці ноутбук, і згадує, що найбільша зарплата до депутатства у нього була близько 8 тисяч гривень, коли він працював журналістом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
«Ця зарплата мізерна, що на неї можна купити? Я не бізнесмен, моя зарплата – це засіб мого існування. Я взагалі не знаю, як на неї вижити. Відверто кажучи, це середня зарплата менеджера середньої ланки – 4,7 тисячі гривень. Витрачу її на те, щоб вижити», – обурився нардеп від Блоку Петра Порошенка Віктор Чумак. Боже, хоч би вже мовчали, що малі зарплати, а на 1000 гривень не пробували вижити як прості люди живуть.
Відповісти
підтримую
Відповісти
А Гузь купить нові містичні таблетки, які його мають плющити з новою силою
Відповісти
Останні новини
Депутати розповіли, на що витратять свої перші зарплати
16 грудень, 2014, 15:35