Валютної паніки не було б, якби Нацбанк говорив з людьми, - економіст

Валютної паніки не було б, якби Нацбанк говорив з людьми, - економіст
Економіст і банкір Олександр Савченко вважає великою помилкою уряду і Національного банку України мовчання щодо ситуації на валютному ринку.

Адже підстав для падіння валюти у країні немає, "чорний" ринок і курс живить паніка населення від відсутності інформації, сказав він в ефірі Еспресо.TV.

"Якщо брати поточну ситуацію (вчора, сьогодні), то головна причина радикального падіння гривні – це ситуація в Росії. На жаль, керівництво Нацбанку і уряду не донесло головну ідею, що в Росії падіння рубля викликано об’єктивними факторами, тобто падінням цін на нафту і фінансовою блокадою цієї країни. І все, що погано для Росії, – добре для України", - наголосив Савченко і додав, що для України ситуація нині дуже сприятлива.

"Ціни на нафту падають, ціни на газ падають, нам пропонують дуже багато фінансової допомоги і об’єктивно гривня б мала посилюватися в Україні, але цю інформацію професійно ніхто не доносить. Люди дивляться телевізор, інтернет і традиційно хочуть скуповувати долар і євро", - зауважив він.

На думку банкіра, Нацбанк за рахунок штучних обмежень операцій з валютою руйнує валютний ринок в Україні.

"Валюта не приходить в Україну. З іншого боку - уряд все більше просить Нацбанк надрукувати незабезпеченої гривні, і цим самим падає ціна долара, і таким чином відбувається девальвація. Тому треба, принаймні, почати говорити з людьми у правильному напрямку: як треба проводити монетарну політику, бюджетну. Якщо люди повірять керівництву Нацбанка і економічному блоку уряду, - ситуація швидко зміниться на позитивний тренд", - підкреслив Олександр Савченко.

Нагадаємо, сьогодні долар в обмінниках пропонували вже за 23 гривні.

Але голова Національного банку України Валерія Гонтарєва сьогодні не прийшла на засідання профільного комітету Верховної ради з питань фінансової політики та банківської діяльності і не відповідала на телефонні дзвінки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Теперішня влада виглядає некомпетентною,на жаль,майже у всьому. І це ми бачимо по її діях і наслідках.Очевидно,що доля України залежить від того,як довго ця влада буде існувати.
Відповісти
Теперішня влада виглядає некомпетентною,на жаль,в багатьох питаннях.І це ми бачимо по її діях і наслідках. Очевидно,що майбутнє України залежить від того,як довго ця влада буде існувати.
Відповісти
Останні новини
Валютної паніки не було б, якби Нацбанк говорив з людьми, - економіст
17 грудень, 2014, 21:39