У Луцьку жінка з дітьми живе в літній кухні без газу. ФОТО

У Луцьку жінка з дітьми живе в літній кухні без газу. ФОТО
Лучанка разом з неповнолітніми дітьми змушена жити у «тимчасівці», де холодні, покриті грибком, стіни та немає газу.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту 18 грудня.

Депутат Луцької міської ради Ігор Поліщук розповів, що до нього звернулася лучанка Оксана Владичко з проханням допомогти у складній життєвій ситуації.

Жінка працює на Луцькому підприємстві електротранспорту. Разом з чотирма дітьми проживає у літній кухні на вулиці Левітана поруч з будинком своєї матері та вітчима. У приміщенні, де мешкає Оксана, немає газу, відповідно сім’ї доводиться спати у холодному приміщенні, покритому грибком.

За його словами, Луцька міська рада звернулася до ПАТ «Волиньгаз», аби підприємство відновило газопостачання до будівлі. Однак газ в літній кухні зараз є лише у газовій плиті.

Ігор Поліщук зазначив, що на зимову пору їм мали виділити кімнату у Волинському обласному центрі соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, однак «проживати там неможливо».

Жінка каже, що матір та вітчим звинувачують її у тому, що «сидить на шиї та користується всім готовим».

«Я не знаю, в чому причина, але мати і вітчим постійно відключають газ. Були морози - ми з дітьми спали в курточках. В мене вдома йде справжнє насильство», - зауважила Оксана Владичко.
Оксана Владичко
Оксана Владичко

Депутат Луцької міськради Андрій Осіпов підкреслив, що у такій ситуації потрібно провести виїзне засідання, аби переглянути умови, в яких проживає Владичко разом з дітьми.

«Ситуація повернулася таким боком, що влада діяла м’яко і нерішуче», - каже Осіпов.

Зрештою, члени постійної комісії вирішили, що проведуть виїзне засідання поруч з будинком Оксани Владичко та її родичів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку жінка з дітьми живе в літній кухні без газу. ФОТО
18 грудень, 2014, 12:15