На Волині хочуть примирення «Правого сектору» та «Самооборони» після «стрілянини»

На Волині хочуть примирення «Правого сектору» та «Самооборони» після «стрілянини»
Активістам «Правого сектору» та «Самооборони Волині» потрібно примирення після конфлікту на копанках бурштину.

Про це розповів координатор «Самооборони Волині» Андрій Хведчак під час прес-конференції у четвер, 18 грудня.

Нагадаємо, 12 грудня активісти «Правого сектору» поїхали у рейд у Маневицький район, де біля сіл Кукли, Гута-Лісівська та Оконськ виявили велику кількість людей, що незаконно видобувають бурштин.

Суперечка між «правосеками» та копачами «сонячного каменю» відбулася із використанням зброї.

Вже 12 грудня на прес-конференції учасники рейду Павло Данильчук та Сергій Мерчук розповіли про цей інцидент. Зокрема вони відзначили, що на місці була також «Самооборона Волині». Роль самооборонівців у конфлікті тоді Данильчук із Мерчуком пояснити не змогли.

Вже 16 грудня на брифінгу начальник управління МВС України у Волинській області Петро Шпига повідомив, що, за даними звернення у міліцію від «Самооборони Волині», 12 грудня представник «Правого сектору» двічі вистрелив із зброї калібру 7,62 мм у бус самооборонівців. Гільзи та сам автомобіль вилучили правоохоронці.

Все це відбувалося під час «розборок» на копанках бурштину.

На прес конференції 18 грудня Андрій Хведчак відзначив, що причиною стрільби нібито стало те, що на думку активістів «Правого сектору» у фургоні була помпа для вимивання бурштину, яку нібито мали вивезти із місця видобутку.

Насправді ж у машині було двоє активістів «Самооборони», - каже Хведчак. Що самооборонівці там робили, він не уточнив.

Щоб примирити активістів двох організацій, Андрій Хведчак хоче зібрати їх разом, щоб «подивилися один одному в очі» та забули образу.

Загалом ж координатор «Самооборони Волині» каже, що вони вже давно борються проти нелегального видобутку бурштину. Так, за його словами, перше затримання копачів відбулося у квітні 2014 року.

«Перший виїзд на патрулювання по бурштину був у кінця квітня. За рік, здається, було затримання 25 випадків (саме таку цифру вказав 16 грудня Петро Шпига, - ред.). З них десь 15 провели Самооборона разом із міліцією, «Соколом», ДСБЕЗ (Державна служба боротьби із економічною злочинністю)», - розповідає Хведчак.

Він навіть гордиться тим, що, мовляв, спілкувався із рівненськими копачами бурштину, і ті кажуть, що бояться їхати на Волинь, бо тут «можуть по голові надавати».

Натомість рейд «Правого сектору» Андрій Хведчак називає неефективним, бо нікого так і не вдалося затримати на гарячому.

«Добре, що вони підключились, було б навіть краще, якби разом поїхали. Хоча саме механізм мені не сподобався. Наскільки я знаю, по цьому виїзду, так широко розрекламованому, не порушена жодна справа. Ефективність не є велика, вона не нульова, привернули увагу до проблеми, але це по-іншому робиться», - коментує Хведчак.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 23
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
правих і якоїсь оборони необхідно розгромити! Це незаконні підрозділи...
Відповісти
От тоді заживамо.. Правда?
Відповісти
чудо давай ще вернемо банду в законі януковців
Відповісти
Є сподівання, що поділять ринок незаконного видобутку бурштина.
Відповісти
Паша +1 1000% )))))
Відповісти
Паша + ще 1! Логічно мислиш.
Відповісти
А в одній камері виходу іншого не буде як примиритись.
Відповісти
На злодію шапка горить, - чи не так, Андрію??
Відповісти
ой, попалилась самооборона
Відповісти
Ну і малюнок зверху - як на молочній дитячій суміші фірми "Milupa". Скільки йому років, цьому "воїну"?
Відповісти
ти що орієнтації іншої
Відповісти
От і видно, хто за бурштином і на митниці пасеться: Хведчак і Данильчук он які харі повідїдали. А ще каже Данильчук що воював))) Добре, що Данильчука поперли з ПС, а то тільки репутацію нормальним людям зіпсував... Хведчак, ти наступний!
Відповісти
От вам і борці за справедливість, за свободу, за волю... Позорисько той правий сектор і та самооборона. Гличики побили через бурштин... З самого початку було зрозуміло, що це за організації. Банди, які прикривалися Майданом!!!!
Відповісти
Я так розумію що взагалі ніхто не пояснив що вони там робили. Напевно по гриби ходили, а бурштини сам добувався)) і міліція нікого не кришує))
Відповісти
Шановлі Волиняни давайте створимо дійно військово-патріотичну організацію,яка б навела порядок на Волині і надавала по заслугам ПС та сомообороні.Бо бандити завждт заодно з міліціонерами ,і як результат ніхто них не посадить.А"паттротів" які піараться на крові ічужому горі накаже доля та Бог.
Відповісти
ПС і Самооборона до дій керівництва (вже колишнього) ніякого відношення не має. Просто дехто дорвався до коритця і за це поплатився посадою. Впевнений, що і ПС і Самооборона має адекватних патріотів, які воюють нині за нашу Незалежність та зі зміною керівництва ще покажуть справжню роботу організацій. Прикро, що так вийшло...
Відповісти
"революцію гідності"! А ви кажете - бандити...
Відповісти
Лапін убрав Данильчука і ПС очолив його ковельський корєш. Ковель рулить!
Відповісти
Вже ти обрид, як гірка редька))) Дружиновича на цю посаду поставив Ярош.
Вимкни маразм)
Відповісти
Що хотіли,тей маємо.ДУРДОМ!
Відповісти
самі боролись за припинення незаконого видобутку бурштину! по бороли і самі почали! як тепер назвати самооборону - пси погані , гниди і тд! зробіть цей видобуток законим хочаб на місцевому рівні і тоді все буде гаразд, і гроші у людей будуть і область заживе! а думають тільки за себе ! за що хлопці помирають, дурні ви, совісті нуль!
Відповісти
Прийшла черга до них - на коліна!
Відповісти
Знаю Андрія Хведчака - одна контора із правосеками, познайомився із ним у 35 Волинській сотні - мутний тип, не вірю йому. Видно із Правим Сектором не поділили здобич і сфери впливу. Ще добре, що нікого не вбили. Розфофрмування та притегнення до кримінальної відповідальності цих так званий патріотів Волині Цю сучену Самооборону Волині та Правий сектор як кримінальних злочинців.
Відповісти
Останні новини
На Волині хочуть примирення «Правого сектору» та «Самооборони» після «стрілянини»
18 грудень, 2014, 19:51