Бюджет має бути ухвалений не пізніше 26 грудня - Гройсман

Бюджет має бути ухвалений не пізніше 26 грудня - Гройсман
Державний бюджет на 2015 рік має бути ухвалений не пізніше 26 грудня.

Про це заявив голова Верховної Ради України Володимир Гройсман 19 грудня під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Сполучених Штатів Америки в України Джефрі Р. Пайєттом, - повідомляє "ТВі".

На переконання Гройсмана, прийняття бюджету до кінця поточного року з урахуванням пропозицій щодо фінансової децентралізації обумовлене необхідністю затвердження місцевих бюджетів.

На думку голови ВРУ, наступного вівторка Верховна Рада має розглянути в першому читанні пропоновані зміни до Податкового і Бюджетного кодексів, а також проект Державного бюджету на наступний рік. Після цього, сказав Гройсман, необхідно зробити перерву у пленарних засіданнях для опрацювання законопроектів у комітетах і подальшого їх розгляду відповідно до парламентських процедур.

Голова Верховної Ради повідомив, що вчора він ініціював зустріч прем’єр-міністра України з лідерами фракцій коаліції щодо бюджету, і нині представники уряду та народні депутати інтенсивно працюють, щоб уже до вівторка максимально узгодити позиції.

При цьому він заявив, що під час обговорення головного фінансового документа країни необхідно утриматися від популістських заяв і фахово обговорювати реальні кроки.

Своєю чергою, Пайєтт наголосив, що дискусії щодо проекту бюджету сприяють "розвитку демократії і культури" парламенту, зазначивши в цьому контексті, що бюджетний процес у комітетах Верховної Ради України відбувається відкрито і прозоро.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Бюджет має бути ухвалений не пізніше 26 грудня - Гройсман
19 грудень, 2014, 15:00