Волинь недостатньо забезпечена котлами на твердому паливі

Волинь недостатньо забезпечена котлами на твердому паливі
У Волинській області за державною програмою закуплено лише 15 котлів, які працюють на твердому паливі і є альтернативою газу.

Про це стало відомо під час відеонаради голів обласних рад із Міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Генадієм Зубком, 19 грудня.

Програма про співфінансування купівлі котлів для населення за підтримки Ощадбанку України передбачає надання кредитів установам, які змушені нині переходи на альтернативні види опалення.

Голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук зазначив, що на сьогодні найбільше твердопаливних котлів закупили Львівська, Сумська, Черкаська і Тернопільська області.

«Нині Львівська область закупила 175 твердопаливних котлів, але, на жаль, у сусідній Волинській області було закуплено лише 15 котлів. Умови кредитування для всіх областей однакові. Ми розуміємо, що ступінь забезпеченості твердопаливною сировиною у цих областях різний, але ж він не може призвести до такої різниці у котлах», - мовив Савчук.

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик сказав, що програма реалізації закупівлі населенням котлів на альтернативному паливі через схему кредитного заміщення працює в області пасивно. Він зазначив, що незважаючи на це, Волинська область за вересень, жовтень і листопад не перевищила ліміти споживання газу.

«У вересні - жовтні місяці ми дотримувались лімітів, але чомусь у грудні, коли немає сильних морозів, ми використовуємо багато газу на опалення. Ми перевищили в області графіки споживання газу на 2,5 мільйони кубів», - мовив Гунчик.

Також Голова Волинської ОДА зазначив, що деякі регіони області ігнорують вказівки уряду і не переходять на альтернативні види палива. Зокрема в Іваничівському, Маневицькому районах спостерігається споживання газу у збільшених обсягах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.