Найбільші зарплати волинян у фінансовій сфері

Найбільші зарплати волинян у фінансовій сфері
Найбільші зарплати на Волині отримують працівники фінансової сфери: вони сягають позначки понад 4 тисячі гривень.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Волинській області.

Квітнева заробітна плата штатних працівників області становила 2199 грн., що вдвічі більше рівня прожиткового мінімуму, передбаченого законодавством для працездатних осіб (1094 грн.). З початку року кожному найманому працівнику нараховано в середньому по 2136 грн., що на 18,9% більше, ніж рік тому.

Більш, як у половини обстежуваних суб’єктів квітневі нарахування заробітної плати були в межах від 1 до 2 тис.грн. (в них зайнято 42% працівників області), в кожному третьому – від 2 до 3 тис.грн. (зайнято більше третини працівників), в кожному дев’ятому підприємстві вони перевищували 3 тис.грн. (зайнятий кожен п’ятий працівник), водночас в кожному двадцятому підприємстві заробітки не перевищували прожиткового мінімуму для працездатних осіб (зайнято 2% працівників).

Традиційно високою залишається зарплата працівників фінансової діяльності (4404 грн.), державного управління (2807 грн.), транспорту (2593 грн.), водночас у готельному та ресторанному бізнесі, сільському господарстві, рибальстві і рибництві заробітки становили 1235 – 1450 грн. Співвідношення найвищої заробітної плати (у сфері фінансової діяльності) з найнижчою (у готельному та ресторанному бізнесі) складає 3,6 раза. В промисловості зарплата становила 2537 грн., освіті – 2163 грн., будівництві – 2024 грн.

Зберігається позитивна тенденція до скорочення заборгованості з виплати заробітної плати, за квітень вона зменшилась майже вдвічі. Недоотримали зароблене 1,2 тис. волинян, в середньому по 2273 грн. Всього на кінець квітня заборговано 6,1 млн. грн., з них більше половини належить економічно неактивним підприємствам, включаючи збанкрутілі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Найбільші зарплати волинян у фінансовій сфері
25 травень, 2012, 13:45