Прикордонники розповіли про обстановку на українсько-російському кордоні та в зоні АТО

Прикордонники розповіли про обстановку на українсько-російському кордоні та в зоні АТО
Підрозділи Держприкордонслужби продовжують здійснювати охорону та оборону українсько-російського кордону та лінії розмежування між силами АТО та бойовиками.

Про це повідомила прес-служба Держприкордонслужби 21 грудня.

Обстановка залишається складною. Терористи систематично порушують режим припинення вогню та обстрілюють позиції українських військових.

Так, учора зі сторони м. Горлівка терористами було здійснено черговий мінометний обстріл блокпоста «Майорськ», де прикордонники несуть службу разом з військовослужбовцями одного з батальйонів територіальної оборони. Ніхто з військовослужбовців не постраждав.

Сьогодні російська Сторона в односторонньому порядку здійснила оформлення десятого «гуманітарного вантажу». Враховуючи, що представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста не брали участі у переміщенні вантажу, український зведений підрозділ здійснив лише візуальне спостереження за проходженням російського вантажу через державний кордон, без виконання покладених на нього контрольних функцій. Візуальний контроль було здійснено в пунктах пропуску для автомобільного сполучення «Донецьк» та «Матвєєв Курган» на території Російської Федерації двома зведеними прикордонно-митними групами.

З 07.05 до 08.40 через пункт пропуску «Донецьк» (РФ) оформлено 92 транспортних засобів.

З 07.35 до 08.50 через пункт пропуску «Матвєєв Курган» (РФ) прослідувало 98 машини.

Також учора на пункті контролю «Макарове» прикордонники здійснили пропуск гумантіраного вантажу українського відділення міжнародної організації «Червоний Хрест». Зокрема, пропущено 8 вантажних автомобілі, які привезли для мешканців Донбасу продукти харчування, медикаменти та засоби гігієни.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Прикордонники розповіли про обстановку на українсько-російському кордоні та в зоні АТО
21 грудень, 2014, 19:18