Місцеве вугілля замість донецького - погана альтернатива для волинських ТЕС

Місцеве вугілля замість донецького - погана альтернатива для волинських ТЕС
На волинському вугіллі місцеві ТЕС працювати не можуть, через декілька днів роботи на такому паливі обладнання станцій зашлаковується та виходить з ладу.

Про це сьогодні на оперативній нараді у губернатора розповів почесний президент ПАТ “Волиньобленерго” Анатолій Бурін, - повідомляє "БУГ".

“Усі станції від Сходу до Півночі області працювали на донбаському вугіллі. Сьогодні такої можливості немає. Волинське вугілля має меншу теплотворність та більшу зольність. Тому через декілька днів роботи на такому паливі обладнання станцій зашлаковується та виходить з ладу. Ми намагалися закуповувати сировину для ТЕС в Південній Африці, але воно досить дороге. Є в нас контракти на поставку вугілля з Російської федерації, але ці зобов’язання не виконуються самі розумієте чому”, – розповів пан Бурін.

За 9 місяців промислові підприємства Волині спожили 257 МВт, а населення – 530 МВт, тому без вимкнення електроенергії для населення обійтися неможливо. Таким чином область зможе зекономити від 1200 до 1300 кВт за добу.

Анатолій Бурін наголосив, що у Волиньобленерго цілодобово діють колл-центри для споживачів, де безкоштовно можна дізнатися про графіки вимкнення та отримати інформацію щодо енергопостачання.

Своєю чергою, Володимир Гунчик, зазначив, що громадяни та організації повинні з розумінням віднестись до ситуації, яка склалась енергетичній системі країни. А також, що відключення електроенергії потрібно проводити відповідно до системного підходу, що дасть змогу правильно спланувати роботу. Голова облдержадміністрації звернувся із проханням дотримуватись графіків вимкнення енергопостачання для населення, та нагадав, про необхідність переглянути графіки роботи закладів відпочинку, зменшити кількість реклами, котра світиться. На це потрібно вводити обмеження, а відтак про жодну економію не може бути й мови.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ТЕС, вугілля
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бурін відкрив свою америку. Спеціалісти довгі роки стверджували і стверджують, що волинське вугілля незамінне для ТЕС: теплотворність його достатня, короткополумяне (чудовий показник для котлів енергоблоків), зольність середня і воно є високоякісним паливом для енергетичних підприємств. На волинському вугіллі 59 років працює Добротворська ТЕС. А тут таке цікаве відкриття? "У січні-квітні 2014 року на ДТЕК Добротвірська ТЕС, що входить до складу ДТЕК Західенерго, поставили 274,4 тис. т вугілля державних шахт Львівської та Волинської областей, що становить 87% від загального обсягу споживання, повідомили у департаменті зі зв'язків із громадськістю ДТЕК", - пише всеукраїнський портал galinfo. "Почесний президент" Бурін, очевидно, і не здогадується, що матеріалами оперативної наради іноді цікавляться й розумні люди, тому й по незнанню справ "несе" абсолютно протилежні речі. Чи, може, поплутав дитсадок з овальним залом ОДА?
Відповісти
Останні новини
Місцеве вугілля замість донецького - погана альтернатива для волинських ТЕС
22 грудень, 2014, 14:56