Луцькі волонетри на ринку збирали пожертви для бійців

Луцькі волонетри на ринку збирали пожертви для бійців
У неділю, 21 грудня, на Центральному ринку у Луцьку пройшла акція зі збору коштів та необхідних речей для бійців АТО від громадської організації «Фундація розвитку громад».

Так, за дві години акції, не дивлячись на дощову погоду, волонтери «Фундації розвитку громад» зібрали 887 гривень та одну теплу куртку, - повідомляють організатори.

Кошти, зібрані під час акції будуть використані на потреби волинських бійців в зоні АТО.

Під час акції четверо дівчат-волонтерок розділились на пари. Двоє дівчат збирали кошти, ходячи рядами, двоє інших – стояли на місці зі скринькою та коробками для теплих речей. На прохання допомогти армії тих дівчат, що збирали кошти рядами, люди відгукнулися активніше. Дівчата, які залишились на місці, стояли з пустою скринькою й коробкою, поки одна старенька бабуся не вкинула у скриньку 5 гривень. Лише тоді почали реагувати й інші люди.

«Ця бабуся є зразком української небайдужості. В нашому випадку саме така бабуся врятувала ситуацію, нагадуючи своїм прикладом, якими мають бути українці під час кризи та небезпеки в державі. Так, треба об’єднуватись і щось робити усім разом, а не чекати допомоги від держави, поки наші хлопці мерзнуть у окопах», – говорить координатор благодійних програм ГО «Фундація розвитку громад» Любов Казмірчук.

Були випадки й невдоволення людей щодо ситуації вцілому. Люди не розуміли, чому утримувати армію мають звичайні люди, говорили, що держава має забезпечувати бійців, що з людей й так «деруть» забагато за комунальні послуги, люди платять податок на війну, що треба розвертати війська на Київ, аби влада хоч якось реагувала. Були й ті, хто заступився за волонтерів, говорячи про те, що якби не вони, то війна на Сході вже б давно скінчилась, але геть не на нашу користь та російські війська вже б господарювали на Волині.

«Ми розуміємо настрій людей. На носі Новий рік та інші свята і люди хочуть просто відпочити. Люди заслужили на цей відпочинок, бо як би не було, за цей рік українське суспільство дуже змінилося: люди стали більш свідомі та відповідальні. Ми дякуємо волинянам за їх небайдужість, за те, що завдяки їм наші бійці мають і що вдягнути, і що поїсти, і чим захиститися» – підсумувала Любов Казмірчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцькі волонетри на ринку збирали пожертви для бійців
23 грудень, 2014, 13:33