Повідомили, викладач якого волинського вишу «погорів» на хабарі

Повідомили, викладач якого волинського вишу «погорів» на хабарі
Прокуратура міста Луцька проводить досудове слідство щодо вимагання й одержання неправомірної вигоди доцентом однієї з кафедр Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Про це повідомляє прокуратура Волинської області.

Факти вимагання та одержання неправомірної вигоди викладачем вишу виявлені прокурорами та працівниками сектору державної служби боротьби з економічною злочинністю Луцького міськвідділу МВС України у Волинській області.

Відомості про це кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

У ході проведення досудового розслідування у службовому кабінеті доцента виявлено та вилучено кошти в сумі майже 3 тисячі гривень, одержані ним від студентів за успішне складання заліку.

Наразі уже допитано 17 студентів, які підтвердили факти передачі неправомірної вигоди викладачеві.

Як повідомлялось раніше, у волинському виші на хабарництві затримали доцента.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 25
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Було незайвим навідатися у політех перед сесією, до клану цього універу
Відповісти
далеко ходити
Відповісти
В тому університеті потрібно всіх викладачів посадити, бо вони всі беруть взятки,а в цьому році взагалі знахабніли....
Відповісти
Неправда. Не всім дають.
Відповісти
з вами згодна ,500$ при курсі долара 19 грн це повний п...ц
Відповісти
А повідомте котрої кафедрии? І чи часом не він є науковим керівником Кононовичів?
Відповісти
Повідомляю. Науковий керівник Кононовичів із вересня просто пенсіонер і в СНУ тільки на умовах погодинної оплати здійснював наукове керівництво двома аспірантами з однаковим прізвищем. У зв'язку з виключенням Кононовичів не працює в університеті узагалі.
Відповісти
Звездочка прожигает деньжата технического в Германии
Відповісти
А що не захотів ділитись і посадили?
Відповісти
ШАНОВНІ,більшість студентів вчитись не хоче, а просто ходять на пари, якщо взагалі ходять,думаю ні для кого не секрет що в середньому група яка має 20 студентів, то з них реально, в кращому випадку, вчиться тільки 5-7 студентів і то не факт. а інші "раздалбаї" як мають здавати, де знання візьмуться, звідки, от і приходиться шукати підхід до викладача. В ішому випадку повторні курси а то і відрахування, а це мало кому вигідно. В нас така система яка формувалась не 2 і не 10 років. Я сам вчився лнту і знаю що там і як, і не потрібно казати от вони такі знахабнілі, вимагають.
По перше вимагають передусім знання а не гроші, хоча бувають поодинокі випадки що навпаки.
По друге вчіться, і не будете тут плакати, не знаєте платіть.
По третє в нас держава така, дай нашому викладачеві нормальну ЗП, все можливо було б по іншому, у випадку коли б спіймали декількох хабарників і дали реальні сроки, тоді був би якийсь страх, а так роблять що хочуть.
І останнє , я був далеко не найкращим студентом,1-2 предмета кожноїсесії якась запара , стабільно з адреналіном .Визнаю платив, ну не знаю я предмета , ну не дається він мені, а що залишається , а який вихід.От тут пишуть всіх посадити ну посадіть, дайте тих що не беруть - І ДОВГО ВИ ПРОВЧИТЕСЬ, А ЩЕ ЯКЩО СТИПЕНДІЯ.
Відповісти
Повністю згодна!!! Я вчилась сама, і сама все здавала і дипломні писала!!! І знаю таких студентів які на пари не ходили а потім жалілись батькам, що їх валить викладач на сесії бо хоче щоб платили!!!
Відповісти
Саджати потрібно тих, хто вимагає, а не тих ,хто бере. А таких, повірте, в лнту немало. Тебе просто ставлять у таку ситуацію, що знаєш-не-знаєш, а заплатити мусиш.
Відповісти
о доцент обізвався
Відповісти
Погоджуюсь повнистю сам закинчив ВНЗ вчивсь на державному за результатами ЗНО за вси роки навчання не заплатив ни гривни Вси хто ходив на пари и хоч тришки намагався вчитись здавали екзамени и залики без проблем Лише 2 викладачи за весь час своею повединкою давали зрозумити що хочуть винагороду за успишну здачу Решта групи ледари малолитни алкоголики або видверто тупи яки звичайно ж замисть того щоб просто вивчити и здати шукали шляхи виходу на викладача щоб "парешати" здачу и пити святкувати в бар
Відповісти
а от думаю, чи не сходити й мені зі своєю дівчиною заявити? Ужбольно багато ми знаємо про взятки в цьому закладі + є запис на диктофон!!
Відповісти
Перший пішов! Ще декілька сотень на черзі!
Відповісти
ЛНТУ рулить, вміють брати )
Відповісти
юр фак) наливайко..попалився мужик..
Відповісти
для чого одне і теж саме писати без прізвища!!!!??
Відповісти
Всіх саджати. Мала зарплата- йди на будівництво, там гарно платять. Якщо систему не зламають зараз, то не зламають ніколи. Живу в європі
європі, також із 20 студентів 15 не вчаться- і всіх виганяють лісом, зато є достатня кількість робочої сили.
Відповісти
всіх не посадиш, і не всі можуть працювати на будівництві. От навіщо грамотній людині працювати фізично, якщо вона своєю головою може заробити не менше? НЕТ УМА СТРОЙ ДОМА!
Систему яка вкорінювалась що найменше з 90х років зламати за рік два нереально, і чи реально взагалі питання. Так в Європі рівень знань студентів набагато вищий ніж студентів українських, це факт. А на рахунок виганяють і достатньо робочої сили , то на рахунок достатньо я би посперечався,в Європі багато іноземців в тому числі з України іх також не мало, тому про яку достатню кількість ві говорите я не знаю.
А ви не від хорошого життя туди поїхали чи не так? Тому давайте не будемо вводити людей в оману!
Якщо спитати зі 100 випадкових перехожих , давали чи брали вони хоч раз хабаря , я думаю більш ніж 50 % скажуть так , то кого саджати, хто буде тоді працювати, будувати???
Як на мене це одна із складової нашого менталітету, яку побороти дуже важко,навіть важче ніж злочинність.
І останнє , тема про хабарника викладача зі вду, а багато хто кри чав палітех і тд, ну що позатикались трошкі ротикі,не такий ваш сну святий в порівнянні з палітехом, в палітєсі хоч без паліва вміють брати, зато в сну тачкі покруче стоять під головним корпусом:)))
Відповісти
Перше покарання за корупцию було передбачено ще в Кодекси Ману 5000 рокив тому и як бачите ще з того часу побороти ии не вдалося никому Тому вси заяви про це вважаю голосливними Не можна побороти злочиннисть и корупцию в тому числи бо вона як и проституция иснуе як обективна реальнисть нашого свиту Не можна проникнути в голову кожному потенцийному злочинцю и дизнатися про що вин думае и що плануе Можна лише зменшити килькисть цих явищ усунувши причини й умови що сприяють их здийсненню пидвищити правову культуру населення через правове виховання популяризацию добропоряднои правовои повединки виявляти потенцийних жертв корупции тих же студентив проводити з ними розяснювальну роботу Це повинно здийснюватись спильно органами державнои влади громадськими организациями засобами масовои информации и охоплювати вси верстви и групи населення починаючи з дитячого садочку
Відповісти
Якщо не хочуть вчитись нема чого йти туди а потім плакатись що хочуть грошей. Як потім йти наприклад на прийом до лікаря і знаючи що він купив диплом... Страх
Відповісти
повністю згідний!
Відповісти
Скільки провчилась то не було жодного разу щоб щось хтось вимагав гроші, студенти самі шукають легких шляхів здачі сесії, хочуть стипендію от і платять за високі бали, хоча самі можуть знати і на три. Сама не платила, якщо не здавала з першого разу ходила і два і три і нічого ставили і 5 навіть з третього разу... Якщо люди не хоче думати головою і щось вчити то звичайно легше заплатити ніж сидіти і вчити всю ніч як мінімум...
Відповісти
Останні новини
Повідомили, викладач якого волинського вишу «погорів» на хабарі
23 грудень, 2014, 22:17