Лізингові «Богдани» Шиби – це «торба», – депутат Луцькради

Лізингові «Богдани» Шиби – це «торба», – депутат Луцькради
Голова бюджетної комісії Луцькради Олег Чернецький вважає, що місту краще продати автобуси, придбані Луцьким підприємством електротранспорту у лізинг ще за мерства Богдана Шиби.

Про це йшла мова 25 травня під час засідання постійної депутатської комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

За словами Чернецького, лізингові «Богдани», придбані з ініціативи Шиби, тягнуть Луцьке підприємство електротранспорту у економічну пастку, відтак треба негайно шукати вихід.

«Як бути з цими «Богданами» далі? Чи економічно тримати їх на підприємстві чи краще їх продати?» – зауважив Чернецький.

За словами начальниці планово-економічного відділу ЛПЕ Світлани Філіпової, щодня підприємство сплачує 14,5 тисяч лізингової заборгованості. На її думку, сьогодні просто так продати ці автобуси важко.

«Це торба, яку ми мусимо нести до кінця», – підтримав Філіпову депутат Юрій Корольчук.

Світлана Філіпова розповіла: нині лишилося сплатити за лізинговим договором ще 5 мільйонів гривень, а ще 2 мільйони становить реструктуризований борг.

Під час обговорення цього питання Філіпова також повідомила, що за перший квартал нинішнього року ЛПЕ має 2,7 мільйони збитків. По маршрутних перевезеннях – 1,3 мільйона, по тролейбусних перевезеннях – один мільйон збитків.

Зрештою члени бюджетної комісії постановили: ситуацію з лізингом повинен вивчити юридичний відділ мерії, а директор підприємства має особисто з’явитися на розмову до членів комісії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: транспорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цілком згідний.. а ще краще просто провести транспортну реформу в місті та скасувати будь-які пільги в тролейбусах, або для пільговиків зробити талончикі по 1/2 вартості повного квитка. У пенсіонерів не повинно бути таких пільг!!!
Відповісти
Можливо пенсіонерів варто зразу ж і розстріляти. От ти ж паскудна регіональна потвора.
Відповісти
Торбу треба зробити ШИБІ разом з КУБІЦКІМ хай повертають гроші які вкрали!
Відповісти
Останні новини
Лізингові «Богдани» Шиби – це «торба», – депутат Луцькради
25 травень, 2012, 17:38