Підсумки-2014: найгучніші «замінування» у Волинській області. ФОТО

Підсумки-2014: найгучніші  «замінування» у Волинській області. ФОТО
Із початком активних військових дій на Донбасі впродовж останніх півроку Волинську область «сколихували» повідомлення про замінування.

Невідомо, чи можна пов’язати ці «замінування» із нинішніми подіями на сході України, але очевидно, що активізація таких дій покликана для залякування місцевого населення.

Ягодинська митниця – найулюбленіший об’єкт для мінерів-жартівників

Впродовж останніх шести місяців ягодинський митний пост мінували більше трьох разів.

Зокрема 11 серпня надійшов телефонний дзвінок на пропускний митний пункт, у якому невідома особа розповіла про те, що на території ягодинської митниці є вибуховий пристрій. Але ніякої вибухівки правоохоронці не знайшли. Згодом голова Волинської ОДА Володимир Гунчик повідомив, що «мінерами» були терористи ДНР, які на той час знаходились у місті Краснй Луч.

22 серпня на Ягодинській митниці знову був переполох.

Невідомий чоловік зателефонував черговому митниці і повідомив про вибухівку. Правоохоронці оточили територію, заблокували рух транспорту та евакуювали на безпечну відстань працівників митниці та тих громадян, які намагалися перетнути кордон. Після перевірки території і транспортних засобів вибухових предметів правоохоронці не виявили.

А 4 вересня мінери жартівники вирішили «замінувати» не лише пункт митного пропуску «Ягодин» але і ще один пункт – «Устилуг».

Працівники ДАІ перекрили рух транспорту по обидві сторони митної зони та евакуювали персонал. Як завжди, ніякого вибухового пристрою сапери не знайшли.

Востаннє Ягодинську митницю "мінували" 25 вересня. Все відбувалось за тим же сценарієм як і раніше, правоохоронці перекрили рух митною зоною, перетин кордону блокувався декілька годин, працювали сапери і кінологи і у результаті ніякого вибухівки не було виявлено.

«Замінування» любомльських депутатів

4 грудня телефонні «мінери» здійснили дзвінок у загальний відділ Любомльської райдержадміністрації і повідомили, що адмінбудівля замінована. З приміщення негайно евакуювали працівників та відвідувачів, а небезпечну ділянку обгородили.

Тоді правоохоронці відзвітували, що у результаті ретельного огляду предметів, які б становили небезпеку для здоров’я і життя громадян не виявили.

Масовий переполох у Луцьких лікарнях

Вечір 1 червня для волинських правоохоронців, напевне, запам’ятається на довго. Адже цього дня міліціонерам добряче «поморочили» голови.
А все через те, що увечері в неділю, 1 червня, на номер «103» невідома особа повідомила про замінування лікарні.

Але зловмисник не уточнив, якої саме. Тому правоохоронці були змушені направити одночасно до кількох лікарень саперів, кінологів та інших спеціалістів для пошуку вибухівки.

Через дії мінера-жартівника довелося евакуйовувати персонал та пацієнтів медичного закладу. Біля лікарень правоохоронці зупиняли маршрутки, висаджували пасажирів, а в автобуси «завантажували» пацієнтів лікарні.

Близько 23:00 правоохоронці закінчили огляд медичних закладів, і не знайшли ніяких предметів, які б загрожували безпеці людей.
Наступного дня на сайті міліції з´явилась інформація про те, правоохоронці затримали чоловіка, котрий повідомив про замінування лікарні.

Ним виявився 22-річний житель Ковельського району. Зловмиснику загрожує до шести років позбавлення волі.

Підозрілий пакунок «підняв на вуха» луцьку автостанцію №1

Через соціальні мережі стало відомо, що 18 червня луцьку автостанцію №1 замінували.

Спільнота "Я люблю Луцьк" опублікувала 6 фото, з яких видно, що на території автостанції, яка знаходиться на вулиці Конякіна у Луцьку - безліч машин міліції і «швидка».

Згодом речник УМВС Волині Оксана Блищик повідомила, що до правоохоронців надійшло повідомлення про підозрілий пакунок, який знайшли на території автостанції. Утім після огляду пакунку правоохоронці не знайшли ніяких вибухових речовин.

«Замінування» луцьких податківців

4 листопада луцькі правоохоронці отримали повідомлення про «замінування» приміщення податкової. Традиційно, усіх працівників евакуювали, а правоохоронці проводять комплекс заходів із метою перевірки інформації.

До будівлі з'їхалися авто різних служб: рятувальники, міліція, газовики, швидка. Але, як і зазвичай, виклик був хибний і безпеці людей, які знаходились поряд із приміщенням податкової, нічого не загрожувало.


24 листопада надійшло повідомлення про замінування Луцької міської ради

Начальник Луцького міськвідділу міліції Ігор Муковоз зазначив, що повідомлення про замінування міськради надійшло із зони АТО, з території, неконтрольованій українськими силовиками.

Зрештою, замінування виявилося неправдивим.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Підсумки-2014: найгучніші «замінування» у Волинській області. ФОТО
25 грудень, 2014, 18:13