Парк чи гуртожиток: що обрали луцькі депутати

Парк чи гуртожиток: що обрали луцькі депутати
Питання про продовження договору оренди земельної ділянки із Луцьким інститутом розвитку людини викликало «баталії» у Луцькій міські раді. У підсумку питання таки «не пройшло».

Про це йшлося під час сесії міської ради у середу, 24 грудня.

Як пояснив представник вишу Андрій Сітовський, на вулиці Гордіюк, 24 хочуть збудувати гуртожиток та спортивний комплекс. Загальна площа – 1,29 гектара.

Він визнав, що на цій площі нібито «лише хворі дерева та чагарники», які планують розчистити, щоб будувати об’єкт. Зокрема гуртожиток дуже потрібний, щоб поселити студентів не з Луцька, яких, за словами керівника закладу Романа Карпюка, є 70% (загалом 500 студентів).

Натомість депутат Сергій Сівак відзначив, що на площі росте близько 3000 дерев, а також вона має рекреаційне призначення, тобто до 2015 року тут нібито діє мораторій на зміну цільового призначення землі.

Тому Сівак вважає, що на даній ділянці треба зробити парк.

Натомість депутат Богдан Шиба каже, що ділянку в 2009 році надали юридичній особі – університету «Україна», а наразі договір хочуть продовжити із приватним підприємством «Луцький інститут розвитку людини». Через те, що це різні юридичсні особи, договір взагалі неможливо продовжити, - каже Шиба.

Його колега Роман Бондарук запропонував провести громаські слухання щодо цієї ділянки за зразком ділянки на вулиці Карбишева, де мешканці також «воюють» із забудовником.

За продовження договору оренди виступив депутат Юрій Мишко. Він вважає, що юридична особа в даному випадку та ж сама, а ті 3000 дерев, про які казав Сергій Сівак, він вважає самосівом та чагарниками. Також Мишко каже, що територія захаращена, зокрема там знаходять шприци, шини та пляшки.

Депутат Андрій Осіпов поцікавився у автора проекту рішення Володимира Никитюка, чи був у міськради догорів із науково-дослідним підприємством «Луцький інститут розвитку людини». На його думку, у 2009 році договір оренди підписували із університетом «Україна», а наразі ЛІРОЛ не входить до цього університету, тому позитивне рішення міськради може просто не мати законної сили. Також він каже про необхідність громадських слухань, щоб «не було подвійних стандартів».

Депутат Ігор Поліщук зауважив, що студентам, про яких хочуть піклуватися представники ЛІРОЛ, житло потрібно вже, а гуртожиток будуватимуть кілька років. На думку Поліщука, до того часу вишу може вже й не бути. Також він нагадав, що в Луцьку не дотримується норма зелених насаджень на одну людину – 16 метрів квадратних (є лише 6,4).

Захищати продовження договору вирішив ректор вишу Роман Карпюк. Він розповів, що ЛІРОЛ вже випустив 10000 студентів, які, мовляв, ніколи не були на біржі праці. Також Карпюк розповів, що мешканці, які жаліються на будівництво гуртожитку замість зеленої зони, там часто смітять, а студенти, мовляв, мають це прибирати.

Натомість представник мешканців Алла Надточій зауважила, що у тому районі Луцька мало зелених зон та місць для відпочинку, тому просить не будувати на цій ділянці. За її словами, на Гордіюк, 24 молодь грає у футбол, а також гуляють мами із дітьми. Альтернативних місць для відпочинку на природі поряд вона не бачить.

Міський голова Микола Романюк запропонував провести громадські слухання із виїздом на місце, де можна буде безпосередньо подивитися, чи ростуть там дерева. А також він нагадав про десятки гаражів, які мешканці незаконно встановили.

Натомість голова «земельної» комісії Володимир Никитюк пояснив, що на Гордіюк, 24 ніколи рекреаційної зони не було. Коли поряд був шовковий комбінат, на цій території була санітарна зона. Коли його закрили, то цю зону скасували, тому наріз ніяких суперечностей він не бачить.

У підсумку рішення таки не підтримали.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Знову той козак Карпюк хоче щось "прихватизувати" собі
Відповісти
Цинічно красти кредо карпюка
Відповісти
До Мишка! Якщо там все так погано, то чому тягнеш мазу за них? Нехай приберуть!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
А що то таке - "Луцький інститут розвитку людини"?
Відповісти
До Мишка. Шприци знаходять і під "Карабасом-Барабасом". Постав, якщо такий радикальний, питання про знесення на голосування.А от гуртожиток поки побудують, ЛіРОЛ точно прикриють.І хтось уже бачить там готель, хостел, тощо. Приватний, звичайно. То чи варто заради цього парк рубати? А якщо це не парк, той Луцьк - не місто.
Відповісти
Знову парк на 40-му муляє комусь дупу? Щоби там не базікали-то парк! І якщо якась погань думає,що воно напівбог бо сидить у міськраді то його швидко люди переконають у протилежному! Буде там горіти синім вогником і техніка і паркани і охоронці з забудовниками!
Відповісти
Усі незаконно встановлені гаражі під демонтаж у дворі Гордіюк 20а або по 1000 грн щомісяця у казну міста на зарплати двірникам.Парк і стадіон не чіпати!
Відповісти
Карпюк - це махінатор у вишиванці! Хай спочатку всі відкриті кримінальні справи позакриває, а не знов "тему" починає! А найбільше смітять його студенти.
Відповісти
Інститут знаходить по вулиці георгія Гонгадзе 5, а на Карбишева ново стоврена "чудо-академія". Приватизувати землю потрібно для того, щоб як завжди відібрати у приватну властність. (доречі директор інститут Чижик, академії _ Карпюк, який не має ніякого відношення до Люцького інституту розвиитку людини.). Мишко найркщий товариш Карпюка (разом все,навіть інститут і не тільки). Якщо Романюк віддість земолю під будівництво гуртожитку для "студентів" Карпюка - гріш ціна такій владі.
Відповісти
Прочитав написане та очмирів.Схаменіться депутати. Кому Ви хочете продлити аренду? Чергова афера Карпюка. По-перше- чому виступаючі говорять від імені інституту? Це ж академія. По-друге_ якщо слухання запросіть колектив з інституту( Гонгадзе 5). По-Третє-запитайте тих ораторів а що було зроблено ними у період першої оренди? Нічого. Навідь територія не прибиралась. Чому мовчить екологія міста? Скільки приписів було на Карпюка-Мишка за цю територію.Четверте-земля потрібна не для студентів це ширма. Основна причина- вернути шановному ректору витрачені міліони на проектну документацію яку робили та не доробили. Просрав Вова Дручик. І покупець є на землю. Продовження потрібне. Ось і весь галас.
Відповісти
Скільки можна те перефарбовування пана Карпюка терпіти з його аферами.
Створив какадемію то нехай із Стасюк керує і дасть спокій ЛІРоЛ. Луцький інститут розвитку людини - хороший навчальний заклад, хороший колектив і в них є майбутнє.
Відповісти
Скільки можна те перефарбовування пана Карпюка терпіти з його аферами.
Створив какадемію то нехай із Стасюк керує і дасть спокій ЛІРоЛ. Луцький інститут розвитку людини - хороший навчальний заклад, хороший колектив і в них є майбутнє.
Відповісти
Скільки можна те перефарбовування пана Карпюка терпіти з його аферами.
Створив какадемію то нехай із Стасюк керує і дасть спокій ЛІРоЛ. Луцький інститут розвитку людини - хороший навчальний заклад, хороший колектив і в них є майбутнє.
Відповісти
Це ще хто творить афери? Яким би був Луцький інститут розвитку людини, якби ним не керував Карпюк? Інституту незабаром 15, 14 - керував Карпюк. а Чижик за рік розвалить. Вже і філія Університету "Україна" (така ж, як і інститут у Луцьку) у Рівному під питанням, Житомирський інститут допрацьовує до кінця року, у Хмельницькому проблеми, а якщо ви не знаєте, що трапилось з головним Університетом у Києві, то подивіться сюжети у передачі Знак оклику по ТВі.
Відповісти
Карпюка знаю - аферист і брехун.
Відповісти