Пояснили, навіщо легалізовувати гральний бізнес в Україні

Пояснили, навіщо легалізовувати гральний бізнес в Україні
Голова Компанії Evolot Limited, яка є власником найбільшого оператора державних лотерей "М.С.Л." Маркос Шіапаніс вважає, що за умов легалізації доходів від лотерей, можливо покрити всі витрати на розвиток культури та спорту в країні

Про це повідомляє "Еспресо.TV".

"Якщо весь лотерейний бізнес перевести в державний, це дасть великий дохід Україні, який може бути перенаправлений на спорт або культуру, що зараз страждає через складну ситуацію в економіці", - зазначив Шіапаніс.

За його досвідом, в Греції, Італії та на Кіпрі всі витрати на спорт і культуру покриваються доходами з лотерейного бізнесу.

"Все, що зараз треба зробити, - це перевести бізнес у легальну сферу. Але це й найважче", - підкреслив він.

За словами Шіапаніса, наразі Україна отримує близько 500 тисяч доларів прибутку від лотерейного бізнесу на рік. При цьому в Греції, де чисельність населення складає близько 12 мільйонів людей, доходи від лотерей становлять близько 7 мільйонів доларів на рік. Саме тому, на його думку, стало можливим повністю фінансувати з цих коштів витрати на спорт та культуру.

"Це пов'язано саме з легальністю бізнесу",- резюмував власник найбільшої лотереї України.

Нагадаємо, 23 грудня, міністр фінансів Наталія Яресько заявила, що Кабмін планує легалізувати гральний бізнес і заробити на ньому 2 мільярди гривень.

Також, сьогодні нардеп від "Народного фронту", голова комітету з питань культури та духовності Микола Княжицький виступив з ініціативою регулювання коштів, які отримуються від лотерей та ігорного бізнесу. За його словами, не менше 30% коштів, які отримує держава від лотерей, повинні йти на українську культуру.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
для діячів "від культури", чи для культури?
Відповісти
Легалізувати можна, але прибуток буде отримувати не держава, а міліція, прокуратура як і сьогодні. Вони цей бізнес кришують.А ще будуть страдати діти .
Відповісти
Лучше легализовать наркотики, детскую проституцию и торговлю человеческими органами - заработают за год сразу 20 бюджетов.

Слава Уркаине! ))))
Відповісти
Ага і буде в нас безліч людей з мільйонними кредитами, без житла...зато з розвиненою культурою...файно є.
Відповісти
Останні новини
Пояснили, навіщо легалізовувати гральний бізнес в Україні
24 грудень, 2014, 18:18