У Луцькраді буде нова депутатська група?

У Луцькраді буде нова депутатська група?
У Луцькій міській раді незабаром може з’явитися нова депутатська група.

Про це ВолиньPost стало відомо 25 травня із достовірних джерел у депутатському корпусі Луцької міської ради.

Як повідомляють джерела, до групи спершу увійде чотири або п’ять депутатів. Над створенням групи активно працюють депутати Роман Бондарук («Батьківщина») та Андрій Козюра («Наша Україна»).

«Вони ведуть перемовини з різними депутатами. Говорять це від імені міського голови Миколи Романюка. Вони кажуть, що це ініціатива Миколи Ярославовича, що це буде ще одна група на підтримку міського голови», – стверджує джерело.

Міський голова таким чином нібито хоче збільшити кількість своїх прибічників, а також «відколоти» кількох депутатів із фракції «Батьківщина», тим самим зменшивши вплив найчисельнішої у міській раді фракції.

Як відомо джерелу, такі розмови вже велися щонайменше з шістьма депутатами з фракції «Батьківщина»: Степаном Цимбалюком, Тарасом Басом, Петром Савчуком, Ганною Кравчук, Валерієм Бондаруком і Андрієм Осіповим. І хоча більшість із них відмовилися, але, за непідтвердженими поки даними, у цю групу можуть увійти Рустам Дячук (група «Рідне місто»), Антон Сосновський (позафракційний), а також Андрій Осіпов.

Джерела також повідомили, що Роман Бондарук, ведучи переговори з депутатами фракції «Батьківщина», запевняє, що створення такої групи погодив керівник обласного осередку ВО «Батьківщина» Анатолій Грицюк. Але ця інформація непідтверджена.

«Відтак виникає питання: це просто співпадіння чи якийсь спільний план Грицюка і Романюка?» – повідомило джерело.

Тим часом головний ректор газети «Хроніки Любарта» Андрій Лучик у мережі Фейсбук, посилаючись на свої джерела, пише, що новостворена група у Луцькій міській раді називатиметься «Наш дім», і її очолить Роман Бондарук.

Окрім нього, за інформацією цього джерела, в групу увійдуть Тарас Бас, Валерій Бондарук, Рустам Дячук, Андрій Козюра, Ганна Кравчук та Антон Сосновський.

Петро Савчук та Степан Цимбалюк, пише Лучик, нібито поки не дали згоди на входження до цього депутатського утворення.

Як зазначає джерело, загалом група може налічувати 7-8 депутатів.

Нагадаємо, у Луцькій міській раді вже є одна депутатська група «Рідне місто», яка підтримує міського голову Миколу Романюка. До неї належать: Євгеній Ткачук, Іван Корчук, Анатолій Пархом’юк, Роман Романюк, Микола Яручик, Андрій Разумовський, Анатолій Бірюков, Микола Дендіберін, Віталій Кварцяний, Рустам Дячук.

Також нагадаємо, перша депутатська група «Місто майбутнього», яку створили у нинішньому скликанні міської ради, проіснувала недовго. До слова, до її створення мали стосунок депутати Роман Бондарук, Антон Сосоновський і Рустам Дячук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Міський голова таким чином нібито хоче збільшити кількість своїх прибічників, а також «відколоти» кількох депутатів із фракції «Батьківщина», тим самим зменшивши вплив найчисельнішої у міській раді фракції."
Та "Батьківщина" і без відвлікань по-швах тріщить. Чого варті одні конфлікти Осіпова-Григоренка. Немає вже нормальної фракції. І голосують вони давно не злагоджено, так що брєд!
Відповісти
Останні новини
У Луцькраді буде нова депутатська група?
25 травень, 2012, 18:43