Гузь порахував, що Палиця за півроку потратив на вибори 1,5 млн доларів

Гузь порахував, що Палиця за півроку потратив на вибори 1,5 млн доларів
Народний депутат Ігор Палиця тільки за останні півроку вклав у свою передвиборчу кампанію близько півтора мільйона доларів, – вважає депутат Волинської обласної ради Ігор Гузь.

Про це Гузь написав у своєму блозі.

У Луцьку розігрується знайомий з 90-х передвиборчий сюжет. Обласний центр, точніше його виборців, хоче «гуртом» купити відомий олігарх Ігор Палиця, котрий має луцькі корені, пише Гузь.

«За моїми підрахунками, тільки за останні півроку Палиця вклав у свою передвиборчу кампанію близько півтора мільйона доларів. Кошти політично інвестовані як у інфраструктуру міста, так і у футбольний клуб «Волинь», співвласником котрого він став, і звичайно на різну допомогу жителям міста від фонду «Новий Луцьк». Це при тому, що самого Палиці у Луцьку не видно і не чути. Неофіційним керівником виборчого штабу олігарха є Луцький міський голова Микола Романюк. Він же виступив переговірником у придбанні олігархом трьох основних інтернет-видань краю. До речі, процес купівлі різноманітних інформаційних активів триває…» – пише депутат.

«Сценарій в принципі простий, як дошка. Палиця вкладає в місто гроші, усім допомагає і буде допомагати, а: «ті «горлопани з опозиції» нічого хорошого місту не дадуть, тому нехай краще він ніж вони!» – припускає Ігор Гузь

«А що опозиція? Жоден з потенційних кандидатів від опозиційних партій Пустовіт/Свирида «Батьківщина», Вітів «Свобода», Бондар «Єдиний Центр» не сказали ще жодного негативного слова про Палицю, як узгодженого кандидата від Партії регіонів, обласної та міської влади. Жодної критичної статті, жодного публічного виступу з цієї теми, жодного адекватного аналізу попередньої бізнесової та політичної діяльності олігарха. Чого б це?

Розрахунок Палиці та його місцевої команди достатньо простий. Якщо опозиція висуне 3-5 кандидатів, а влада зробить ставку на єдиного та узгодженого, і без стосунку до Партії регіонів, то, очевидно, такий сценарій буде виграшним.

Якщо Палиця легко може знайти «підхід» до місцевих опозиційних вождів, то за них мають вирішити на центральному рівні, висунувши єдиного кандидата від опозиції. Усіх інших, хто не підкориться, виключити з своїх партій та заклеймити «зрадниками». Чи руки/гроші у Ігоря Петровича дійдуть і до центральних офісів опозиційних партій? Хоча, в Луцьку ми вже проходили такий сценарій, де єдиний опозиційний кандидат точно вигравав би у регіонала губернатора, але таких було декілька і тому Борис Клімчук переміг…» – йдеться у тексті Гузя.

«Мені відомі дані соціологічних досліджень, майбутніх результатів виборів до Верховної Ради України по Луцьку, які свідчать, що єдиний опозиційний кандидат, який як мінімум буде підтриманий Батьківщиною, Фронтом Змін та Свободою, виграє у будь-кого з відривом у 20%. Але чи вистачить розуму домовитись?» – сумнівається Гузь.

«Ще одна важлива технологічна річ, яка зможе допомогти опозиції відстояти Луцьк, також проста й давня. «Беріть все, що Вам дають, але голосуйте за тих, хто проти Януковича і його банди». Бо сказати, що ти проти того, коли незрячим вручають продуктові набори, чи в луцьких школах розміщують спортивні майданчики – язик не повертається. Для громади – це плюс, але так само плюс із розрахунком на майбутні парламентські вибори для відомого олігарха», – вважає Ігор Гузь.

«Наразі вони працюють/купують, а ми мовчки спостерігаємо…» – резюмує він.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 17
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Подивимось, Ігорьку, що ти заспіваєш, коли Палиця буде висунутий по Луцькому мажоритарному окрузі від Фронту Змін.
До речі, назви хоча б пять розбіжностей, між парашутистом Мартиненком на Ковель в 2002 (а нині керівником штабу ФЗ) та Палицею формату 2012?
Відповісти
Мартиненко - не єврей
Відповісти
Палиця буде йти самовисуванцем. йому не вигідно привязуватися до буд-якої партії, бо тоді автоматом отримуватиме і негатив цієї партії, а він у кожної політсили є. Він позиціонуватиме себе, та й зараз позиціонує як незалежний кандидат, який просто хоче добра місту
Відповісти
Палку висуватимуть Регіони, недарма він вислужується перед ними у Верховній Раді!
Відповісти
Я не дуже добре ознайомлений з поточним законом про вибори, але дозвольте запитання - чи може кандидат висуватись без підтримки політичної сили?
Відповісти
Ох как не красиво чужие деньги считать! :)
А сам Гузь что потратил для благосостояния людей?
Только языком бла-бла-бла!!!
Відповісти
Ну так як Палиця вкрав 100 мільйонів, то може три чи чотири витрати для свого безхмарного політичного майбутнього.
Відповісти
Luxor, а скільки він перед тим вкрав, ти не рахував?! От типічна холопська натура - у нього вкрадуть рубль, а подарять копійку і він уже поклони б'є благодєтєлю!
Відповісти
Ой зашевелились штатні коментатори. Ви що думали всі будуть сраку Палиці лизати? Це тільки початок.
Відповісти
Прижме вас к ногтю товариш Палиця. Гузю з ним тягатися - тягалка ше не виросла ))))))))))
Відповісти
Luxor, 100%, звіздєть не мішки перевертати. ГуЗь, тобі заздрісно ? чи в тебе рильце не в пушку ? хай собі Палиця піариться, нам від того не гіршає :)
Відповісти
Ого! Палиця вже й коментаторів найняв, молодець, серйозно підготувався
Відповісти
От зараз Палиця купить всіх вас за кіло гречки, а потім будете плакатись, шо влада погана. Свинопаси...
Відповісти
Гузь, мовчи і сиди тихо. Не баламуть води, поки я тут скупкою Луцька займаюсь
Відповісти
Игорь наш человек и мы не дадим всякой швали тут порочить его доброе имя
Відповісти
Ще б Гузь оприлюднив, скільки він заробляє та скільки має за перебігання із партії у партію.
Відповісти
І в результаті Гузь продався Палиці)))
Відповісти
Останні новини
Гузь порахував, що Палиця за півроку потратив на вибори 1,5 млн доларів
20 грудень, 2011, 12:03