Верховна Рада розширила повноваження РНБО

Верховна Рада розширила повноваження РНБО
Народні депутати прийняли президентські поправки до законопроекту №1343 "Про внесення змін до Закону України "Про Раду національної безпеки і оборони України".

Документ підтримали 253 депутати, - повідомляє Укрінформ.

Як зазначив голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський, на засіданні комітету у середу депутати розглянули всі поправки та створили робочу групу, яка напрацювала відповідні матеріали.

Метою законопроекту є приведення норм чинного законодавства у сфері нацбезпеки і оборони у відповідність із Конституцією України, вдосконалення правового забезпечення діяльності РНБО.

Закон розширює повноваження РНБО. Так, стаття щодо компетенції Радбезу доповнена нормою, що до функцій, визначених цим законом, Рада національної безпеки і оборони України приймає рішення щодо "невідкладних заходів із розв'язання кризових ситуацій, що загрожують національній безпеці України".

РНБО також отримає право координувати і контролювати діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони, та подає Президентові відповідні висновки та пропозиції.

На Радбез покладається координація і контроль діяльності органів виконавчої влади у сферах протидії корупції, забезпечення громадської безпеки та боротьби зі злочинністю.

До повноважень голови Радбезу додається організація роботи Ставки Верховного Головнокомандувача у разі її утворення.

У разі дострокового припинення повноважень Президента, який є головою РНБО, виконання обов'язків голови Радбезу покладається на спікера Верховної Ради (раніше - на Прем'єра).

Згідно із законом, апарат Ради національної безпеки і оборони України стає юридичною особою.

Рішення РНБО, введені в дію указами Президента України, стають обов'язковими до виконання органами виконавчої влади.

Нагадаємо, 23 грудня народні депутати не прийняли у другому читанні президентські поправки до закону про РНБО, який розширює повноваження Радбезу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Верховна Рада розширила повноваження РНБО
25 грудень, 2014, 10:46