До Бюджетного кодексу України внесуть зміни

До Бюджетного кодексу України внесуть зміни
Народні депутати ухвалили за основу законопроект №1557 про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо реформи міжбюджетних відносин.

Це рішення підтримали 264 народні депутати, - повідомляє Укрінформ.

Як поінформував перший заступник міністра фінансів Ігор Уманський, цей законопроект забезпечує бюджетну децентралізацію місцевого самоврядування.

"Головна мета цього законопроекту - забезпечення бюджетної та фінансової самостійності місцевого самоврядування і формування місцевих бюджетів. На сьогоднішній день, згідно з пропозиціями, місцева влада зможе самостійно формувати місцеві бюджети з 15 вересня", - зазначив він.

Законопроектом також пропонується розширення наявної дохідної бази місцевих бюджетів шляхом передачі держбюджету плати за надання адмінпослуг (крім 50% адміністративного збору за держреєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень і державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців), державного мита.

Планується також збільшення відсотка з урахуванням економічного податку з 35 до 80% та закріплення за місцевими бюджетами стабільних джерел - податку на доходи фізичних осіб за новими нормативами (бюджети міст обласного значення, районів - 60%, обласні бюджети - 15%, бюджет міста Києва - 40%) та податку на прибуток підприємств приватного сектору економіки (обласні бюджети - 10%).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І знову акциз на переобладнання авто Який в вела команда яника 1січня 2013р.і відмінили весною Крапка відліку почалась
Відповісти
Останні новини
До Бюджетного кодексу України внесуть зміни
25 грудень, 2014, 12:53