Волинські священики повернулися з зони АТО

Волинські священики повернулися з зони АТО
Із зони АТО повернулися священики Волинської єпархії: протоієреї Миколай Черняк, протоієрей Юрій Зарафутдінов та клірик Горохівського благочиння, священик Олексій Дзіндзя.

Вони відвідали українських бійців та відвезли їм допомогу: технічні ключі, рукавиці, шкарпетки, теплі шапки, берці, термобілизну, бушлати, засоби особистої гігієни та харчі.

До цієї доброї справи долучилися священнослужителі та парафіяни православних храмів Горохівського та Мар’янівського благочинь, які зібрали для цього близько 20 тисяч гривень.

Особливу радість викликала зустріч із земляками-Горохівщини, які несуть службу у 1БТрО й 72-ій ОМБ, які знаходяться біля вогняних позиції та блокпостів АТО.

Бійці запевнили, що гідно виконують свій священний обов’язок захисників Батьківщини.

Подорож священиків-волонтерів проходила через міста Слов’янськ, Артемівськ, Дебальцеве, Красноармійськ та Волноваха.

Під час свого перебування у розташуванні воїнів-земляків священики звершували молебні за мир в Україні, надавали духовну підтримку військовим.

Своїми враженнями від поїздки діляться і священики-волонтери:

«Дуже часто в адресу священиків УПЦ лунають заклики, що ви «московські попи», «москалі» і т.д та збираєте гуманітарну допомогу людям з сусідньої держави чи сепаратистам. Смішним здаються плітки, коли доводиться чути, що нібито Українська Православна Церква возить допомогу сепаратистам», - ділиться прот. Юрій Зарафутдінов, який як і інші священики, бере постійну участь у збиранні гуманітарного вантажу. «Звичайно, ми не рекламуємо те, що робимо для українських бійців, але обвинувачення у тому, що ми, мовляв, їздимо до сепаратистів, служимо інтересам агресора - є абсолютно безпідставними й провокаційними. Ми були й залишаємося патріотами Української держави й будемо надалі допомагати тим, хто її захищає у цей скрутний час випробувань».

Передача теплих речей для воїнів, які відстоюють територіальну цілісність нашої Держави, від вірних УПЦ Горохівщини, стала подарунком до Дня Святого Миколая, щоб і вони відчули радість свята, через справи милосердя і доброти простих людських сердець. Адже до цієї акції долучилися і учні недільних шкіл, які передали для солдатів свої малюнки, листи з побажаннями "швидкого повернення додому живими і здоровими".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А как же заповедь ""Не убий??
Відповісти
Останні новини
Волинські священики повернулися з зони АТО
27 грудень, 2014, 18:57