Росія вводить нові правила для українських мігрантів

Росія вводить нові правила для українських мігрантів
Якщо раніше українські громадяни в’їжджали в Росію за внутрішніми паспортами, то тепер вони в загальному порядку повинні будуть отримувати патенти для роботи у фізичних і юридичних осіб.

З 1 січня Росія запровадить нову систему дозвільних документів на роботу для українських мігрантів, - повідомляє Радіо Свобода.

Як пояснив керівник російської Федеральної міграційної служби Костянтин Ромодановський, на сьогоднішній момент для всіх безвізових мігрантів встановлені правило, згідно з якими перебувати на території Росії без дозвільних документів (патента на роботу, дозволу на тимчасове проживання й інших) можна не більше трьох місяців протягом 180 днів.

У 2014 році, за словами Ромодановського, російська влада, враховуючи ситуацію на сході України, «вкрай ліберально» підходила до громадян цієї країни. При цьому глава ФМС не уточнив, чи буде Росія запроваджувати візовий режим з Україною.

Ромодановський також підтвердив, що з нового року громадяни Таджикистану і Узбекистану в’їжджатимуть в Росію за закордонними паспортами.

Відносини між Україною і Росією загострилися після того, як Москва анексувала український Крим у березні цього року. Крім того, Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці бойовиків на Донбасі. Ці звинувачення Москва заперечує.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.