Юрія Андруховича звинуватили в анексії Криму та війні на Донбасі

Юрія Андруховича звинуватили в анексії Криму та війні на Донбасі
Партія «Правий сектор» звинуватила письменника Юрія Андруховича в антиукраїнській позиції і наполягає, що відмова від національної ідеї призвела до засилля у владі олігархів, до анексії Криму і до війни з Росією на Донбасі.

Про це повідомила прес-служба партії, - пише Zaxid.net.

"Цей не обділений талантом чоловік... став одним із пропагандистів політичних ідей постмодерного неоцинізму та творцем так званої порнографічної, "генітальної" літератури", – відзначили у "ПС".

Обурення “Правого сектору” викликали “акції”, які відбулися “у грудні 2014 р. у кількох містах Західної України” і “на котрі в умовах мирного часу можна було б не звертати увагу”.

Про які саме “акції” йдеться - у заяві не сказано, проте упродовж грудня Андрухович презентував свою нову книгу “Тут похований фантомас”, яка складається із авторських колонок письменника, з якими Андрухович раз на тиждень виступає на сайті «ТСН».

У “ПС” вважають, що “заяви пана Андруховича можуть мати руйнівні наслідки”.

“Для нас особливо тривожними та незрозумілими є наступні ідеї автора: безапеляційне утвердження космополітизму із одночасним запереченням ідеї та чину діячів національно-визвольного руху, передусім Степана Бандери, як начебто “мертвих героїв”, на популяризацію яких треба ввести “мораторій”; огидне паплюження українських письменників-класиків (наприклад, характеристика Тараса Шевченка як “пияка і шланга”, Григорія Сковороди як “педераста”, Івана Франка “як атеїста кінченого” та ін.); пропагування у своїх творах та активна публіцистична підтримка різних форм статевих збочень (від еротоманії до гомосексуалізму); уперте, ще з 2010 року закликання до відокремлення від України Криму та Донбасу як начебто “частин російської нації”.

Також партія порадила “всім українським інтелігентам відповідальніше ставитися до своїх слів та вчинків”.

Варто зауважити, що ще у квітні 2014 року в ефірі каналу ICTV Юрій Андрухович розкритикував позицію “Правого сектору” стосовно вступу України в ЄС та НАТО.

Нагадаємо, що у грудні Юрій Андрухович отримав премію імені Анни Арендт "за політичну думку". Вручення премії відбулось у 5 грудня, в німецькому місті Бремені. Відзнакою нагороджують осіб, які "у своїй діяльності відкрито та мужньо, незважаючи на небезпеки, обстоюють свою політичну думку".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не в захваті від "Правого сектору" та "Свободи", але мушу визнати їх правоту з привду Андруховча. Андрухович вирішив створити свою позаземну та позареальну праду
Відповісти
Нема до чого взятися, то краще вже піаритися на митцях? На таке здатні лише твердолобі істоти, яким невтямки вийти за межі свого зомбованого кругозору метр на метр!
Відповісти
Безтолкові, низькі, збочені твори такого ж низького і збоченого мудила.
Відповісти
Останні новини
Юрія Андруховича звинуватили в анексії Криму та війні на Донбасі
04 січень, 2015, 10:30