Луцьких роботодавців зобов'язали виплачувати компенсації за шкідливі умови праці

Луцьких роботодавців зобов'язали виплачувати компенсації за шкідливі умови праці
Питання соціального захисту працівників, зайнятих на роботах з шкідливими та важкими умовами праці, перебувають на постійному контролі управління економіки міської ради.

У 2014 проведено перевірку 48 суб'єктів господарювання, які використовують працю найманих працівників в умовах, що не відповідають санітарно-гігієнічним нормам, - повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

Кожна шоста перевірка - повторна. В ході перевірок було обстежено 667 робочих місць, при цьому налічувалось 240 робочих місць, зайнятість на яких надавало право працівникам на пенсію за віком на пільгових умовах за Списками № 1 та № 2. Встановлено, що із загальної кількості робочих місць атестовано 570 або 85,5 відсотка.

За результатами атестації працівникам визначені пільги та компенсації за роботу у несприятливих умовах праці. Одночасно встановлено, що окремі роботодавці не виконують свої зобов'язання щодо соціального захисту працівників.

Зокрема, не розпочали роботу з проведення атестації робочих місць за умовами праці у Луцькій місійній книжковій фабриці «Християнське життя» (директор Товстенюк В.В.), ТзОВ «Хос-Сервіс» (директор Козаковцева З.А.), ЦСТРІ «Енергія-І» (директор Мацан О.О.), ТзОВ «Санрайз» (директор Девіцький Ю.І.), ТзОВ «Західелектромонтаж» (директор Рогаля І.І.), Волинському обласному центрі з гідрометеорології (директор Бондарук Р.І.), ПП «АТП №1» (директор Шаміс О.М.).

Працівники, роботодавці яких уникають проведення атестації робочих місць, позбавлені пільг за умови праці. За результатами перевірок керівникам рекомендовано провести атестацію та визначити пільги працівникам.

Консультативну та методичну допомогу щодо проведення атестації робочих місць за умовами праці керівники та наймані працівники міста можуть отримати у відділі праці управління економіки Луцької міської ради за телефони: 777-909, 777-907 (каб. 124, 122).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцьких роботодавців зобов'язали виплачувати компенсації за шкідливі умови праці
05 січень, 2015, 10:37