Смаколики для воїнів АТО готували у Володимирі-Волинському. ФОТО

Смаколики для воїнів АТО готували у Володимирі-Волинському. ФОТО
Найвправніші господині Володимир-Волинського району зібрались у приміщенні районного будинку культури для того, аби продемонструвати свої кулінарні уміння та визначити найкращого кухаря.

10 січня у Володимирі-Волинському відбувся фінал кулінарного конкурсу «Добрі вісті, коли запрошують їсти», який протягом року тривав на сторінках місцевої газети «Місто вечірнє».

У фойє будинку культури ніде було і яблуку впасти – під запальні звуки оркестру учасники та гості дійства частувались в імпровізованій корчмі, де усіх охочих пригощала гостинна Коза, та милувались кулінарними витворами мистецтва володимирських господинь.

На столах красувались традиційні різдвяні страви – кутя, вареники, пиріжки, запечена риба та багато інших українських смаколиків.

Галина Оніщук із села Шистів готувалась до цього заходу протягом двох днів. Каже, що готувала страви від душі і зовсім не втомилась від безкінечного чергування на кухні у святкові дні, адже для багатодітної матері ця робота звична та у радість.

Особливо пишається пані Галина своєю різдвяною шопкою, яку виготовила із тіста. Вона сподівається, що цей витвір зможе додати святкового настрою захисникам нашої Батьківщини.

Усі учасники кулінарного свята мали змогу придбати за 5 гривень благодійні квитки та стати свідками і безпосередніми учасниками підбиття підсумків конкурсу. Десятьох фіналісток на шляху до перемоги чекали ще три випробування – їм потрібно було відповісти на запитання кулінарної вікторини, продегустувати запропоновану страву, відгадавши її рецепт, та швидко приготувати смачну страву із обмеженої кількості продуктів.

У перерві між конкурсами глядачів розважали народні аматорські колективи та вокально-інструментальний ансамбль «Барви Волині».

За підсумками кулінарних змагань, переможницею стала володимирчанка Валентина Жуль, яка і отримала головний приз – холодильник.

Протягом усього дійства відбувався благодійний збір коштів та продуктів для воїнів АТО. Десятки банок з салом та закрутками, кілограми круп, цибулі, часнику та інші гостинці з надписами привітань та побажань поїдуть найближчими днями на передову до волинських вояків.

Організатори заходу кажуть, що основним завданням для них було не стільки визначення найкращого кухаря міста Володимира-Волинського та району, стільки почастувати смачними стравами воїнів АТО. Адже свято Різдва з усіма його смаколиками має завітати і до них.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тепер буде в РБК чим до ПАСКИ закушувати, чи може директорка собі день народження зробила.
Відповісти
Останні новини
Смаколики для воїнів АТО готували у Володимирі-Волинському. ФОТО
11 січень, 2015, 12:47