Гунчик планує звертатися в уряд, щоб повернути для Волині 3 мільйони

Гунчик планує звертатися в уряд, щоб повернути для Волині 3 мільйони
На Волині у 2014 році за кошти державного бюджету (12,1 мільйона) встановили у бюджетних закладах 19 твердопаливних котлів. Однак насправді із бюджету надійшло тільки 9 мільйонів, а на 3 мільйони довелося брати кредит.

Про це повідомив під час оперативної наради у понеділок, 12 січня директор департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Волинської ОДА Володимира Банада.

За його словами, наразі працюють 17 котлів, поки не запустили лише два апарати у Ковелі, бо там їх встановлення обійшлося дорожче, ніж планували.

Зокрема вже працює твердопаливний котел у Іваничівській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті, де директор Людмила Лазаренко раніше опиралася подібним нововведенням.

За словами Банади, встановлення твердопаливних котлів у «приватників» відбувається дещо повільніше. За 2014 рік із 27 запланованих котелень на твердому паливі облаштували 16, ще на 6 котельнях відбуваються роботи, а на п’яти об’єктах про котли на альтернативному паливі поки не думають.

Натомість голова ОДА Володимир Гунчик відзначив, що недофінансування із держбюджету на подібні програми є і в інших областях, тому він планує кооперуватися з голова інших облдержадміністрацій та звертатися в уряд, щоб отримати для області близько 3 мільйонів гривень на повернення кредитів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Гунчик планує звертатися в уряд, щоб повернути для Волині 3 мільйони
12 січень, 2015, 17:01