Мільйонерів на Волині втричі більше, як торік

Мільйонерів на Волині втричі більше, як торік
Доходи, що перевищують один мільйон гривень, цього року задекларували 26 волинян – минулого року таких декларантів-мільйонерів на Волині було лише восьмеро.

Про це на прес-конференції розповів голова ДПС у Волинській області Володимир Михалчич, повідомляє сектор взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю ДПС у Волинській області.

Задекларовані доходи цієї численної когорти волинян у 2011 році – 81 мільйон гривень. Відтак, цього року вони сплатять до бюджету понад 2 мільйони гривень податків.

«Рекордсменом серед декларантів-мільйонерів є волинянин, який прозвітувався перед податковою в отриманні 12,5 мільйона гривень дивідендів. Як свідчить аналітика, мільйонні доходи решта грошовитих волинян отримали переважно у вигляді дивідендів, інвестиційного прибутку чи капіталу, або спадщини. Разом з тим, цього року до рейтингу заможності за підсумками деклараційної кампанії потрапив один із приватних нотаріусів», – розповів Володимир Михалчич.

Посадовець зазначив, що у податковій службі Волині під час нинішньої деклараційної кампанії також активними були іноземні громадяни.

Цього року з намірами подати декларації про минулорічні доходи податкові інспекції Волині відвідали 39 іноземців із загальною сумою доходів 4,5 мільйона гривень.

Таким чином, від доходів іноземних декларантів місцеві скарбниці Волині поповняться на 120 тисяч гривень податку з доходів фізичних осіб.

До речі, задекларовані доходи чотирьох із них, 3 німецьких підданих та 1 мешканця Великобританії, – понад півмільйона гривень кожного.

«Нинішню кампанію декларування доходів на Волині можна вважати однією з найуспішніших ще й тому, що сума задекларованих доходів сягає майже 400-мільйонної позначки. 2012-го на Волині задекларовано на 140 мільйонів гривень доходів більше, аніж впродовж минулорічної кампанії декларування», – підкреслив Михалчич.

При цьому у категорії громадян, які зобов’язані декларувати доходи, спостерігається суттєвий кількісний ріст як щодо чисельності декларантів, так і задекларованих сум.

Наприклад, про продаж рухомого майна прозвітувалося на 170 волинян більше (2811) і на 219 більше громадян задекларували дохід від отриманої спадщини(1311). Відповідно суми задекларованих доходів від продажу рухомого майна зросли майже на 85 мільйонів гривень, а від отриманої спадщини – майже на п’ятнадцять.

Отож, від здачі в найм нерухомості волиняни отримали майже 2 мільйони, успадкували майна на суму більше 47 мільйонів гривень, сума доходів від продажу нерухомості на Волині оцінюється майже у 10 мільйонів гривень і від проданого рухомого майна кишені наших земляків поповнилися на 91 мільйон гривень.

Нинішня деклараційна кампанії поповнить скарбницю Волині щонайменше на 8,6 мільйона гривень.

Загалом про отримані доходи в податкових інспекціях Волині прозвітувалося майже 11 тисяч громадян, або на 6,8% більше, як минулого року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Мільйонерів на Волині втричі більше, як торік
29 травень, 2012, 13:23