У Володимирі-Волинському опікуватимуться безпритульними тваринами

У Володимирі-Волинському опікуватимуться безпритульними тваринами
Група волонтерів у Володимирі-Волинському планує створення громадської організації, яка буде займатися захистом безпритульних тварин.

Ця проблема у місті вже давно потребує нагального вирішення.
Так, на одній із оперативних нарад у міськвиконкомі міський голова Петро Саганюк зазначив, що для безпритульних собак у Володимирі-Волинському потрібно відкрити притулок, який, можливо, буде розташований на території КП «Полігон». А фінансувати його утримання потрібно залученням коштів міського бюджету та спонсорів.

У той же час, у перші дні нового року у Володимирі-Волинському невідомі особи вчинили масове отруєння безпритульних псів. Міські комунальні служби відхрещуються від скоєного злочину. Адже отруєння тварин кваліфікується, як
кримінальний злочин, який карається статтею 299 Кримінального Кодексу України і тягне за собою штраф до п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців.

Таке негуманне регулювання чисельності безпритульних тварин викликало обурення у волонтерів. Тож 4 січня провели перші збори, на яких 18 осіб одноголосно прийняли рішення створити громадську організацію захисту безпритульних тварин Володимира–Волинського.

Нині захисники тварин визначаються з керівним складом і назвою організації, після чого юридично зареєструються.

Ініціатор створення громадської організації Аня Доскоч звертається до володимирчан з проханням підтримати волонтерів. До цієї справи можуть долучитися усі. Детальна інформація за телефоном: 0968218001, 0637951917.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Поки бродячі пси не подеруть на куски "батьків" міста - ніхто палець в палець не стукне.Якби Петро - мер пішки ходив по місту, це питання вже б давно вирішили.Якщо гузло їздить в авто , то і пси не налякають.Просто папа відхрещує своїх підлеглих від звинувачень що ті потруїли псів.Може помиляюсь?
Відповісти
Наробили того шуму після того як масово псів у місті почали труїти.А що робити треба було- цілі каравани по місту ганяли.Попередні роки на що дивились?В"княжому" собаче життя дорожче за людське!
Відповісти
Просто когось ті пси дістали. Людина пішла в аптеку і самотужки вирішила проблему, за що їй велике спасибі.
За бездіяльності влади і комунальних служб свідомі громадяни будуть власноруч труїти або відстрілювати шпомийних вовків.
А ці 18 БСякозахисників якщо хочуть утримувати нікому непотрібне біосміття - хай утримають але виключно за свій рахунок.
Відповісти
Останні новини
У Володимирі-Волинському опікуватимуться безпритульними тваринами
13 січень, 2015, 12:13