Лучани попрощались із гостями з Луганщини. ФОТО

Лучани попрощались із гостями з Луганщини. ФОТО
12 січня відбули додому двадцять дітей із Луганської області, які перебували на відпочинку у місті Луцьку.

З цієї нагоди у НВК “Загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів — правознавчий ліцей з посиленою фізичною підготовкою” відбулися урочисті проводи, - повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

Діти переглянули різдвяний вертеп у виконанні колективу школи-інтернату, який цього року став переможцем міського конкурсу вертепів “З Різдвом Христовим!”.

За те, що відвідали наш край, подякував дітям від міського голови Миколи Романюка та від освітян міста начальник управління освіти Олег Гребенюк. Він висловив сподівання, що діти повезуть у своїх серцях частинку доброти волинян і поділяться із нею зі своїми земляками. Побажав їм щасливої дороги та разом із директором центру соціальних служб для дітей сім’ї та молоді Ліною Галан вручив сувеніри із зображенням Луцького замку. Такі ж сувеніри отримали і педагоги із Луганщини, які супроводжували дітей.

Пам’ятати про наш край побажала дітям та запросила знову приїхати до Луцька голова Волинського обласного благодійного фонду «Дитяча місія. Україна» Людмила Лонюк. Найщиріші слова вітань дітям висловив голова правління ПАТ “Теремнохліб” Андрій Тищенко. Він побажав, не зважаючи на складні обставини, дивитися з вірою у майбутнє. Проводжали дітей чимало представників служб і управлінь міської ради, громадських організацій, благодійників, які допомагали організовувати змістовний відпочинок для гостей, прийшли родини, у яких діти святкували Різдво Христове, та гурт колядників.

Діти дякували волинянам за гостинність, адже за десять днів вони змогли познайомитися із народними різдвяними традиціями та історико-культурними пам’ятками нашого краю. Зокрема, вони відвідали Луцький замок, Волинський краєзнавчий музей, оглянули Старе місто, побували у садибі Косачів у селі Колодяжне, місті Володимирі-Волинському та Зимненському жіночому монастирі. Відвідали Жидичинський чоловічий монастир Святителя Миколая Чудотворця, де навчилися готувати традиційну волинську святкову кутю.

Крім того, діти багато спілкувалися зі своїми однолітками з нашого міста, брали участь у розважальних заходах. Діти отримали багато різдвяних подарунків та сувенірів та диски із відзнятими сюжетами про перебування на Волині.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.