Священик на Волині влаштував святкову вечерю для одиноких людей. ФОТО

Священик на Волині влаштував святкову вечерю для одиноких людей. ФОТО
13 січня в церковній хаті Свято-Георгіївського храму селища Голоби відбувалася традиційна різдвяна вечеря.

Щоправда, цьогоріч настоятель храму ієромонах Ніфонт запросив до сімейної трапези одиноких односельців, - повідомляє отець Ніфонт у мережі Facebook.

Селищний голова Сергій Гарбарук, як співорганізатор, забезпечив доїзд голобчан. Храм хоча і знаходиться в центрі селища, та для декого піша хода, навіть на кілька сотень метрів, стала би непростим випробуванням сил. Плану трапези не існувало. Отець Ніфонт каже, що для цих людей не потрібно щось заздалегідь планувати, кожен з них багато пережив у своєму житті, тому має чим поділитися і "забарвити" вечір.

Проте три групи колядників, дізнавшись про підготовку до «Різвяної вечері», самі запропонували вітання. Хтось колядував, вірші декламував, а хтось спостерігаючи – витирав сльози. Найбільшу відраду учасники трапези отримали від зустрічі один з одним. Адже усі є голобчанами.

Отець Ніфонт пообіцяв подякувати громаді від імені учасників трапези за приготування смачних страв.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
...а шацький піп (священником не можу назвати) сьогодні новосілля святкує... уресторані у Лісовій Пісні. Два автобуси гостей понаїхало. Новосілля - у ресторані. Мені дивно.
Відповісти
Цей поступок дійсно гідний священника! Так мали б поступати всі священнослужителі по відношенню до страждущих, а не думати про власне збагачення чи про свое благополуччя....
Відповісти
Христос Рождається! Приємно, що така подія, як новосілля нашого дорогого батюшки необійшлося без уваги односельчан. Бачимо, що ви не проінформовані за гостей, адже усі гості- це прості мешканці смт.Шацька. І нам було дуже приємно, що наш дорогий батюшка до простих людей ставиться з такою повагою.І якби ми знали, що ви теж хотіли розділити з нами цю радість, то батюшка і вас радо посадив біля себе за столом. ХРАНИ ВАС БОГ!





Відповісти
Христос Рождається! Дуже приємно, що така подія, як новосілля батюшки не обійшло стороною мешканців смт.Шацьк. Хочеться відразу уточнити, що гостями були ми- це прості односельчани батюшки. Нам було дуже приємно, що Він з такою повагою ставиться до простих людей. І повірте, якби ми знали, що Ви хочете розділити з нами цю радість ми б Вас обов"язково запросили. ХРАНИ ВАС ГОСПОДИ!
Відповісти
Христос Рождається! Приємно, що така подія, як новосілля батюшки не обійшло стороною мешканців смт.Шацька. По - перше хочу сказати, що гостями були прості односельчани. І нам було дуже приємно, що батюшка до нас ставиться з такою повагою. Якби ми знали, що Ви теж хотіли з нами, ми б і Вас забрали. В автобусах було місце. ХРАНИ ВАС ГОСПОДИ!

Відповісти
Останні новини
Священик на Волині влаштував святкову вечерю для одиноких людей. ФОТО
14 січень, 2015, 17:04