Луцькій вулиці вкотре хочуть повернути історичну назву

Луцькій вулиці вкотре хочуть повернути історичну назву
У Луцьку вулиці Галшки Гулевичівни хочуть повернути її історичну назву – вулиця Вірменська.

Про стало відомо під час засідання комісії міської ради з питань впорядкування назв вулиць міста Луцька в п’ятницю, 16 січня.

Із пропозицією перейменування та надання частині вулиць нової нумерації до депутатів звернувся голова Товариства вірменської культури у Луцьку Хаджик Даніелян.

«Пройшли роки, змінилася влада, впав комуністичний режим… Я прошу повернути вулиці свою історичну назву», - зауважив голова вірменської общини.

Сергій Григоренко зауважив, що перш, ніж перейменувати вулицю, потрібно дізнатися думку людей та провести громадські слухання.

Своєю чергою, Хаджик Даніелян підкреслив, що навесні минулого року він зустрічався з мешканцями вулиці Галшки Гулевичівни та зібрав підписи людей, які пристати на пропозицію.

«Мешканці знають, що я довгі роки борюся за змінення назви вулиці Галшки Гулевичівни. Я не бачив жодного мешканця, який би був проти. Ніхто з них не проти. Всі підписалися, що «за», - каже Даніелян.

Начальник відділу охорони культурної спадщини відповідного управління міської ради Петро Троневич інформував, що насправді в перейменуванні цієї вулиці «все просто і нікого не треба питати», адже вулиці, яка 500 років була Вірменською, а за останні 50 років змінила свою назву тричі, повертають історичне найменування.

Андрій Осіпов каже, що міська рада програє в інформаційному відношенні, адже в місті широко поширена неправдива інформація про те, що перейменування вулиці – це неймовірно дорога процедура як для бюджету, так і для самих мешканців.

За його словами, найзручнішим способом перейменування вулиці є процедура, передбачена статутом громади, - внесення через місцеву ініціативу.

«Це така процедура внесення рішень, коли сім лучан повідомляють міську раду, що вони планують внести проект рішення і зберуться для підготовки цього проекту якогось числа. Потім на зборах громадян їх повинно бути не менше 30 чоловік і приносять протокол свого рішення в раду. Я розумію, що у вашому випадку, коли ми хочемо перейменувати вулицю з п’яти будинків, робити таку процедуру нереально», - сказав Осіпов.

Своєю чергою, Богдан Шиба запропонував назвати площу та групу вулиць «Вірменським кварталом».

Зрештою, члени комісії зійшлися на думці, що питання про повернення вулиці історичної назви Вірменська потрібно підтримати. Також вирішили провести виїзне засідання 23 січня о 12:00 з мешканцями вулиць Галшки Гулевичівни.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А як же Галшка Гулевичiвна?
Відповісти
Все правильно. Вірменія визнала Крим частиною Росії і ми тепер обов'язково мусимо у знак вдячності вірменам за їх принципову позицію підтримки окупації Росією Криму не лише одну з вулиць назвати Вірменською, а й цілий квартал за ініціативою геніального політика Богдана Шиби назвати Вірменським, наприклад 33 квартал. А чому б Луцьк не назвати Вірменськом?
Відповісти
А караїми ж як? Караїмська теж була в Луцьку.
Відповісти
Останні новини
Луцькій вулиці вкотре хочуть повернути історичну назву
16 січень, 2015, 14:27