В Устилузі бояться відкриття пункту пропуску, бо «потопатимуть» у смітті

В Устилузі бояться відкриття пункту пропуску, бо «потопатимуть» у смітті
Через можливе збільшення потоку автомобілів після відкриття прикордонного пункту пропуску «Устилуг-Зосин» в місті бояться, що автомобілісти «завалять» все сміттям.

Про це розповів міський голова Віктор Поліщук, слова якого опублікували у номері «Волинської газети» від 15 січня.

Віктор Поліщук каже: «Я з острахом чекаю реконструкції пункту пропуску». І має для того всі підстави, бо коли для митників це означатиме розбудову прикордонної інфраструктури, то для нього – більшу навалу сміття, на яку треба затрачати більше грошей із міського бюджету», - пише видання.

«Біда Устилугу в тому, що митний пункт пропуску «Устилуг – Зосин» розташований не так, як «Ягодин» - за межами населеного пункту, а у самому місті. Це і є наш парадокс. Величезних зусиль вартувало добитися у 2008-у році винесення за межі містечка, у сервісну зону, черги автомобілів (які проходили всі необхідні процедури) паралізували Устилуг. Ми таки винесли чергу на околицю. Однак попри все, за добу через місто проїздять тисячі машин», - додав міський голова.

За його словами, «найбільше бруду біля пункту пропуску, де машини збираються безпосередньо для проїзду на той бік кордону. Сміттєвих баків там достатньо, Але ж до них дійти треба, а легше – з вікна… І що зробиш? Це наша глобальна проблема, державна, я сказав би…».

Небажання мешканців «гонорового» містечка справно та одностайно платити за вивезення сміття дається взнаки: комунгосп ледве виживає. Торік міська влада спрямувала на прибирання території більше 110 тисяч гривен. Разом із тим 60% жителів не укладають договори з комунгоспом (а вартість сягає всього 4,48 гривень за одну людину в місяць), бо переконує, що сміття у них немає, - пише «Волинська газета».

Найбруднішими в Устилузі є бічні вулиці, що прилягають до кордону, туди вітер зносить весь непотріб, що летить із вікон автівок українців та поляків.

«Спробували запровадити прибирання силами жителів цих же вулиць, щоб люди збирали в мішки, їх ставили під паркани, а далі комунальники їх забирали б. Але коли дійшло до того, що треба було заплатити 50 копійок за мішок, все заглухло…», - пояснює Поліщук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЖКГ, Устилуг
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
поставити слабо?
Відповісти
Бидло окультурять тільки штрафи. Великі штрафи.Треба відповідний закон і відеоспостереження. А далі водій отримує квитанцію і чемно сплачує, або більше через кордон не совається. До речі, чому тільки через кордон? На всі автошляхи треба поширити це правило. і Буде чисто. Це не місцева проблема, а державна.
Відповісти
Останні новини
В Устилузі бояться відкриття пункту пропуску, бо «потопатимуть» у смітті
17 січень, 2015, 10:30