Розповіли, як проходитиме вступна кампанія

Розповіли, як проходитиме вступна кампанія
Прийом документів абітурієнтів на вступ до вузів у цьому році призначений на період з 2 по 31 липня, а списки зарахованих студентів оприлюднюватимуть у три етапи.

Про це повідомив міністр освіти і науки, молоді і спорту Дмитро Табачник, пише Сегодня.

«Прийом документів триватиме з 2 по 31 липня. Ті особи, які закінчили середній навчальний заклад до введення тестування (в 2007 році і раніше), мають право складати вступні іспити. Тому термін подачі документів для них скорочений до 20 липня, щоб з 20 по 31 липня вузи могли організувати для них вступні іспити», – розповів міністр у ході прямої лінії в газеті «Известия в Украине».

Він також пояснив, що для абітурієнтів, які зі своєї спеціальності проходять творчі конкурси (журналісти, артисти, режисери), повинні подати документи з 2 по 17 липня, і в наступні два тижні будуть проведені творчі конкурси.

«Міносвіти дозволило творчі конкурси проводити з 10 липня, у міру надходження заявок, для того щоб не створювати штовханини і щоб була перерва між творчими конкурсами», - зазначив Табачник.

Міністр також повідомив про те, що згідно з умовами прийому встановлено три етапи оприлюднення рейтингових списків і зарахування студентів.

«Перший рейтинговий список із вказуванням осіб, рекомендованих для зарахування до вузу на бюджетну форму навчання, публікується 1 серпня не пізніше 12-ї години. Це перша хвиля. 5 серпня о 12:00 рейтингові списки повинні оновитися. Це друга хвиля. З цих списків будуть виключені особи, які не подали в період з 1 по 4 серпня оригінали документів до вузу. У результаті їх місця займуть абітурієнти, які перебували нижче в списку. 8 серпня о 12:00 всі ВНЗ України мають втретє оприлюднити рейтингові списки. Це третя хвиля. Зі списків вже будуть виключені абітурієнти, які не подали оригінали своїх документів протягом 5, 6 і 7 серпня», – розповів Табачник.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Розповіли, як проходитиме вступна кампанія
30 травень, 2012, 10:59
Бірюков пішов від Голєвої
30 травень, 2012, 10:32