Марш миру пройшов у Ковелі. ВІДЕО

Марш миру пройшов у Ковелі. ВІДЕО
У неділю, 18 січня, у Ковелі відбувся Марш миру.

На площі Героїв Майдану зібралося кілька сотень громадян: представники міської та районної влади, громадських організацій, політичних партій, установ і підприємств, духовенство, учнівська та студентська молодь, - повідомляє "проКовель".

У всеукраїнській акції взяли участь не лише ковельчани, а мешканці Ковельського району, які підтримали ініціативу міської влади провести Марш миру в пам'ять про загиблих мирних жителів під Волновахою на Донеччині та інших громадян, які постраждали від дій терористів, найманців та російської армії.

Акція розпочалась словами вірша відомої молодої української поетеси Анастасії Дмитрук «Небо падає», який прочитала вихованка ДНЗ №7 Софія Шевчук.

До присутніх звернувся міський голова Олег Кіндер. Він подякував усім, хто долучився до Маршу миру і прийшов цього недільного дня вшанувати пам'ять загиблих. Олег Олексійович наголосив на тому, що сьогодні не лише Україна, а й весь світ об’єднується у боротьбі з тероризмом. До всеукраїнської акції приєднався і Ковель.

«На жаль, наша громада також втратила найкращих синів, які загинули під час проведення антитерористичної операції. Наші земляки, як і решта військовослужбовців з різних куточків України, були справжніми патріотами і назавжди залишаться в пам’яті Героями. За час проведення АТО загинуло й чимало мирного населення. Але цинізм терористів вразив - події у Волновасі вкотре сколихнули всю Україну», - зауважив міський голова та закликав хвилиною мовчання вшанувати пам'ять усіх загиблих.

Представники духовенства відслужили панахиду.

Організатори акції запрошували до участі в Марші миру представників різних релігійних конфесій, проте, на жаль, відгукнулися не всі. Звертаючись до присутніх, благочинний УПЦ КП протоієрей Анатолій Александрук та закликав до об’єднання церков, утворення єдиної помісної церкви. Адже саме зараз час об’єднатися в Христі, бо країна потребує єдності.

Після молитви учасники акції пройшли до пам’ятного знака «Борцям за волю України», в знак пам’яті про загиблих запалили свічки та виконали Гімн України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
якби в наших містах і районах було поменше прихильників пятої колони в Україні - не приходилосяб нам усім платити таку високу ціну за свободу і незалежність .
Відповісти