В Україні розпочалася перша хвиля мобілізації

В Україні розпочалася перша хвиля мобілізації
Схвалений Верховної Радою указ Президента про часткову мобілізацію опублікований у парламентській газеті «Голос України».

Юридично це означає, що він набув чинності, - повідомляє Радіо Свобода.

Мобілізація розпочинається 20 січня і матиме три хвилі загальною тривалістю 210 діб на території 24 областей і Києва.

Із 18 березня до 1 травня передбачається звільнення в запас (демобілізація) військовослужбовців, покликаних на військову службу за мобілізацією на особливий період відповідно до указу від 17 березня 2014 року «Про часткову мобілізацію».

Кабінет міністрів зобов’язаний перевести національну економіку на функціонування в умовах особливого періоду в обсягах, що гарантують безперебійне забезпечення потреб Збройних сил і інших військових формувань при виконанні покладених на них завдань, а також привести певні галузі, підприємства, установи й організації у ступінь «повна готовність».

За громадянами, які проходять військову службу за призовом за мобілізацією, на особливий період закріплені гарантії збереження за ними місця роботи (посади) на строк, що не перевищує одного року.

Документ передбачає, що керівники органів державної влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій усіх форм власності отримають повідомлення про це.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.