Санаторій у Журавичах волинській громаді не віддадуть

Санаторій у Журавичах волинській громаді не віддадуть
Депутати Волиньради звернулись до Прем'єр-міністра Арсенія Яценюка та Державного агентства лісових ресурсів України з проханням передати санаторій-профілакторій у селі Журавичі Ківерцівського району у власність громади.

Про це повідомляє прес-служба Волинської обласної ради.

У відповіді на звернення волинських депутатів відомство у передачі закладу у державну власність відмовило.

Аргументують це тим, що "у Державного агентства лісових ресурсів України немає правових підстав для безоплатної передачі санаторію-профілакторію у селі Журавичі Ківецівського району, який знаходиться на балансі Державного підприємства «Колківське лісове господарство» у спільну власність територіальних громад сіл, селищ та міст області".

У агенстві це пояснюють тим, що відповідно до частини 1 статті 7 Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності» санаторій у Журавичах не входить до переліку встановлених законом об'єктів, які можуть передаватись безоплатно у спільну власність територіальних громад сіл, селищ та міст області.

Лист підписав заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України Віталій Атаманчук.

Раніше волинські активісти організовували акції з прибирання території санаторію та висловлювали побажання обладнати там реабілітаційний центр для бійців АТО.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У відповіді на звернення волинських депутатів відомство у передачі закладу у державну (виправте на - комунальну) власність відмовило.
Відповісти
Краще хай розвалиться,тоді не буде що передавати.Оце державницький підхід.Та таких чиновників треба гнати поганою мітлою.Він навіть не напряг мізків щоб щось зробити.Підписав відписку і все.Кого ми терпмо у владі?
Відповісти
Тоді ОДА і обласна рада нехай приймають спільне рішення з вимогою до лісівників ввести дану оздоровницю в експлуатацію.Крім того, напевно е закон про відповідальність за збереження державного майна, що дає можливість показати себе прокуратурі. Жлоби...І сам не гам і другому не дам.
Відповісти
Покажіть фото санаторію, а не дитсадка
Відповісти