Сказали, скільки лучан будуть платити за «лишні квадрати» житла

Сказали, скільки лучан будуть платити за «лишні квадрати» житла
У Луцьку в рамках «податку на розкіш» планують стягувати по 24 гривні за квадратний метр житлової нерухомості із власників квартир понад 70 квадратних метрів. Таких квартир у місті нарахували близько 5000.

Про це розповіла під час засідання «архітектурної» депутатської комісії Луцької міської ради у середу, 21 січня, начальник управління фінансів та бюджету Лілія Єлова.

За її словами, платитимуть за площу понад 70 квадратів загальної площі по 24 гривні на рік. Однак стягувати плату будуть тільки тоді, коли вся площа зареєстрована на одну людину. Якщо ж, наприклад, частина квартири належить інші людині, тоді кожну із часток розглядають окремо, адже кожна із них може не перевищувати 70 квадратних метрів.

Для житлових будинків «планка» - 120 квадратних метрів. Якщо людина має квартиру та будинок, то оподатковується все, що понад 90 квадратів, - каже Єлова.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чого так мало?
Відповісти
Придурки, не по кількості квартир площею понад 60 чи 70 м кв, а по кількості власників, які володіють сумарно (1дна, дві, три і т.д.) нерухомістю понад мінімальну площу! Читайте кодекс!
Відповісти
Накінець то пояснили щодо цього дурного податку, а то я був порахував по своїй квартірі і вже мав йти комусь пику бити. Згідно цього роз'яснення я за свої "хороми" не повинен нічого платити.
Відповісти
якщо будинок! то платити податок якщо більше 120 квадратів житлової чи загальної площі будинку?
Відповісти
загальної
Відповісти
А якщо квартира і будинок , то чого 90, а не як говорили раніше 180 ? Місцеві можуть зменшувати базу оподаткування, а не збільшувати.
Відповісти
Останні новини
Сказали, скільки лучан будуть платити за «лишні квадрати» житла
21 січень, 2015, 15:43