У Володимирі-Волинському будуватимуть притулок для тварин. ФОТО

У Володимирі-Волинському будуватимуть притулок для тварин. ФОТО
Заради пошуку шляхів вирішення проблеми безпритульних тварин у Володимирі-Волинському, волонтерська група ініціювала брифінг.

Зустріч відбулася 21 січня у приміщенні культурно-мистецького центру.

До обговорення долучились місцеві активісти, представники влади, правоохоронних органів та ветеринарних служб.

Активісти, які нині об’єднуються у благодійну громадську організацію «Товариство захисту тварин «Дай лапу!», за роки своєї діяльності змогли врятувати та прилаштувати у «хороші руки» сотні безпритульних тварин.

Зі слів активістки волонтерського руху Ганни Доскоч, кількість охочих допомагати із захистом тварин у місті постійно зростає. Є навіть 12-річні активісти.

Під час брифінгу представники майбутньої благодійної організації озвучили план дій та окреслили першочергові завданні, серед яких: створення притулку, реєстрація та стерилізація тварин, штрафи за несанкціоноване розмноження тварин, а також привернення уваги громадськості до проблеми відповідального ставлення до тварин через просвітницьку роботу з молоддю, благодійні акції, тощо.

Незважаючи на складні часи в Україні, володимир-волинські волонтери переконані, що і під час війни українці в першу чергу мають залишатися людьми.

«Якщо ми прагнемо до Європи, то і поводитись маємо, як європейці», - зазначив активіст волонтерської групи Мстислав Бражников.

І нагадав про масове отруєння тварин, яке вчинили невідомі особи у перші дні нового року. Від отрути загинули десятки тварин, серед яких були і домашні улюбленці.

Мстислав Бражников розповів, що у цивілізованих країнах регулюють чисельність безпритульних тварин стерилізацією та розміщенням їх у спеціальних притулках.

«В Україні щорічно витрачають 1 мільйон доларів для знищення безпритульних тварин. Однак, знищення, як метод регулювання чисельності, вже довів свою неефективність», - наголосив волонтер.

З тим, що вирішення проблеми безпритульних тварин назріло у часі, погодився і перший заступник міського голови Микола Веремчук.

Він озвучив ініціативу міського голови Петра Саганюка закласти у бюджет розвитку на 2015 рік 50 тисяч гривень для початку будівництва притулку для «нічиїх» тварин.

Щодо місця будівництва, міська влада пропонує звести його на території КП «Полігон», поруч із сміттєзвалищем.

Однак запропоноване місце для майбутнього притулку не є вдалим, вважають волонтери та ветеринари, адже заклад знаходитиметься всього за 80 м від сміттєзвалища, яке хоч і є впорядкованим, та запах має неприємний.

Тож питання земельної ділянки для притулку та приміщення для тимчасового притримання тварин, де їх стерилізуватимуть та реєструватимуть, наразі залишається відкритим. Адже розташування таких специфічних закладів має відповідати усім санітарним нормам та погоджуватись відповідними контролюючими органами.

Як запевнив Микола Веремчук, питання з виділенням земельної ділянки вирішать вже найближчими днями.

Нині ж волонтери завершують юридичну реєстрацію благодійної організації, переймають успішний досвід колег з інших міст та планують написати проект для залучення коштів європейських організацій.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"штрафи за несанкціоноване розмноження тварин" - з головою дружать ці волонтери, щоб таке казати, що кожному собаці на причинне місце сигналізацію повісять, щоб як тільки почав процес розмноження сигнал їм подавала. Як китайці регулюватимуть народжуваність тільки собак))
Відповісти
Ти напевно до диванних волонтерів відносишся
Відповісти
Тільки після Вас...
Відповісти
Так і не ясно на скільки собак розрахований притулок, скільки часу планують шукати нових господарів, що потім робитимуть із собаками?...
Відповісти